Θεόδωρος Ρουσόπουλος: Έδωσε την πιο αποκαλυπτική του συνέντευξη

Όσα είπε για την πολιτική, τον Καραμανλή και τις πολιτικές σκοπιμότητες

Μια από τις πιο αποκαλυπτικές και απολαυστικές του συνεντεύξεις έδωσε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην εκπομπή «Tatiana Live», όπου μίλησε για την ενασχόληση του με την πολιτική, για τον Κώστα Καραμανλή αλλά και για τις πολιτικές σκοπιμότητες.

Μερικές εβδομάδες μετά την απόλυτη δικαίωση και την αθώωση όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική, αναφέρθηκε στην περίοδο 2000-2009, μίλησε για το Βατοπαίδι και για την παραίτηση του, αλλά και για την απόφαση του να «καθαρίσει» το όνομά του από τις σκευωρίες που στήθηκαν χωρίς στοιχεία.

Η ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ-«ΜΕ ΙΝΤΡΙΓΚΑΡΕΙ Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ»

«Στην δημοσιογραφία έμεινα 20 χρόνια. Γύρισα όλο τον κόσμο, πήγα από το βόρειο πόλο μέχρι τη νότιο Αφρική. Πήγα σε πολέμους, σε περιοχές πολύ δύσκολες, πέταξα με αστροναύτες σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας, έκανα πράγματα που δεν φανταζόμουν, αλλά μια εβδομάδα ή ένας μήνας στην πολιτική, είναι ικανός να τα ισορροπήσει, για να μην πω να τα υπερκεράσει, όλα αυτά.  Είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα (η πολιτική) αν έχεις μέσα σου την αίσθηση της προσφοράς. Εγώ όταν μπήκα στην πολιτική, στον κόσμο που με παρακολουθούσε ήμουν δημοφιλής. Οι περισσότεροι Έλληνες με ήξεραν και με αγαπούσαν κιόλας. Εκεί που σ΄αγαπάνε όλοι οι Έλληνες, επιλέγεις να πας σε ένα κόμμα που θα το αγαπούν οι μισοί και εκεί μέσα οι μισοί των μισών. Και αυτό είναι αλήθεια γιατί μέσα σε ένα κόμμα δεν μπορείς να έχεις μόνο συμπάθειες. Εμένα με ιντριγκάρει η αίσθηση της προσφοράς. Γιατί δουλειά πριν είχα και δουλειά μετά (την πολιτική) έχω. Και πιστεύω πως κάθε πολίτης είναι ενεργός και πρέπει να προσφέρει στον τόπο του. Αν λοιπόν έχεις διασφαλίσει αυτά τα πράγματα, τα λίγο εγωπαθή που έχει ο καθένας μέσα του, και είσαι αρκετά προσγειωμένος, το να είσαι στην πολιτική είναι μόνο προσφορά».

Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000-2009 ΚΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ

«Τότε παρεξηγήθηκα με πολλούς συναδέλφους γιατί  δεν μπορούσα να είμαι σε συνεντεύξεις. Έπρεπε να κάνω μια δουλειά από το πρωί μέχρι το βράδυ, με υποχρεώσεις που δεν φανταζόμουν ούτε εγώ. Η πρώτη σύσκεψη που έκανα είτε στην Ρηγίλλης είτε στο Μαξίμου ήταν στις 6 το πρωί. Ξύπναγα στις 5, στις 05:45 ήμουν στο γραφείο. Ήταν εκεί όλοι οι συνεργάτες μου. Μετά από 3-4 χρόνια επαναστάτησαν και μου είπαν 6 το πρωί να πηγαίνεις μόνος σου. Οπότε έκανα ένα κόλπο. Τους πήγα πιο αργά, τους πήγα στις 07:00- 07:30 και 08:00 έβαλα μια άλλη σύσκεψη στο Ζάππειο. Αυτή ήταν μια πολύ καλή περίοδος. Είχαμε εκπροσώπους σε όλα τα Υπουργεία και συζητούσαμε από το πρωί τι θέματα έχει η μέρα. Και έτσι μπορούσα να ξέρω ακριβώς πού θα πάει η επικαιρότητα και να κινηθώ αναλόγως από την θέση του εκπροσώπου».

ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΗΜΗ ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΣΤΙΣ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2008  ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:

«Όταν είπα ότι “εγώ είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου”, εννοούσα ότι έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και ηθικές αξίες. "Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός, εγώ είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου". Θέλοντας να του πω ότι εγώ δεν θα διανοούμουν να κατηγορήσω κάποιον δίχως στοιχεία μόνο και μόνο επειδή είναι πολιτικός μου αντίπαλος για να τον εξοντώσω, κάτι το οποίο δεν υπήρχε στην λογική του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ, εφόσον γεννήθηκε σε μια πολιτική οικογένεια που αυτά τα παιχνίδια ήταν πολύ φυσιολογικά. Στην δική μου οικογένεια δεν ήταν φυσιολογικό να υπονομεύσεις κάποιον, να ξέρεις ότι έχεις άδικο αλλά για να πετύχεις τον τελικό σου σκοπό να τον χτυπήσεις κάτω από τη ζώνη».

Η ΕΦΗ ΡΙΖΑ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΙΖΑΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΦΙΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ

«Είναι οι άνθρωποι τους οποίους αγαπώ σαν αδέρφια μου. Τα τελευταία δύσκολα χρόνια είναι οι άνθρωποι που μου πρότειναν να δουλέψω μαζί τους. Έχουν έναν μικρό εκδοτικό οίκο με πολύ σοβαρές εκδόσεις που λέγεται “Έναστρον”. Μου προσέφεραν δουλειά ενώ δεν είχα και όταν άλλοι πολύ ισχυροί και σπουδαιότεροι φίλοι μου δεν θυμόντουσαν καν την ύπαρξη μου».

ΧΤΥΠΗΘΗΚΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

«Έχουν ακουστεί πολλά. Εγώ είχα πολλά χρήματα από την δημοσιογραφία. Ήμουν από τους 4 καλύτερα πληρωμένους δημοσιογράφους στην Ελλάδα. Τα ακίνητα που εμφανίστηκαν και πωλήθηκαν τα τελευταία χρόνια, τα έκανα με τα λεφτά της δημοσιογραφίας. Ωσάν να τα έκανα όταν έγινα υπουργός; Λες και όταν έγινα υπουργός έγινα τόσο άπληστος! Δεν με ενδιαφέρει τι πιστεύει ο οποιοσδήποτε. Οι άνθρωποι μου με ξέρουν πολύ καλά. Το λέω με λίγη πίκρα αλλά δεν πειράζει! Ο αδερφός μου ήταν 3 χρόνια άνεργος, ενώ ήμουν Υπουργός. Γιατί δεν ήθελα να επιβαρυνθεί το δημόσιο με μια δική μου απόφαση για ένα μέλος της οικογένειας μου και γιατί δεν ήθελα να υποχρεωθώ σε ιδιώτη επιχειρηματία. Γιατί όταν υποχρεώνεσαι ενώ είσαι πολιτικός, τότε σίγουρα θα σου ζητήσει να τον αποπληρώσεις μετά. Αυτό μου συνέβη πάρα πολλές φορές, ενώ δεν είχα υποχρεωθεί σε κανένα. Μπορούσα να αρνούμαι γι΄αυτόν τον λόγο. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που χτυπήθηκα πάρα πολύ και ακούστηκαν όλες αυτές οι συκοφαντίες και σκευωρίες».

ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ

«Από την 1η μέρα που ξεκίνησε αυτή η ιστορία, ήξερα τις σκοπιμότητες. Μου είχαν ζητηθεί πράγματα που δεν έπρεπε και δεν ήθελα να κάνω. Υπήρχε εκδότης που είναι εν ζωή αλλά δεν υφίσταται πλέον, που ήρθε και μου είπε με συμψηφισμό στην εφημερίδα του να διαγραφεί ένα εκατομμύριο ευρώ χρέος που είχε στον ΟΤΕ. Και του είπα είσαι με τα καλά σου; Ποιος είμαι εγώ να διαχειριστώ το χρήμα του ελληνικού λαού; Άρχισε μετά να μου επιτίθεται και ζήτησε μόνος του να καταθέσει εναντίον μου, χωρίς κανένα στοιχείο στη εξεταστική επιτροπή του Βατοπαιδίου. Όταν είσαι Υπουργός όμως, τέτοιου είδους πράγματα μπορεί να είναι καθημερινότητα. Εγώ δεν δέχτηκα τέτοια πράγματα σε καμία περίπτωση. Είχα πει στη γυναίκα και στα παιδιά μου, θα μείνω στην πολιτική με τους δικούς μου όρους. Αν μπορώ. Αν δεν μπορώ, δεν πειράζει. Η Μάρα μου είχε πει 'δεν θα μείνεις με τους δικούς σου όρους'. Εσείς οι γυναίκες είστε πιο ρεαλίστριες, κυνικές και διαισθητικές. Αυτή είναι η αλήθεια τελικά, έτσι συνέβη και δεν μετανιώνω καθόλου. Δεν έκανα τίποτα που να βλάψει σε καμία περίπτωση την πατρίδα μου. Μπορώ να κοιτάω τους ανθρώπους που θα θελήσουν να αντιπαρατεθούν με στοιχεία και να ξέρω ότι θα τιμήσω την θέση που είχα και την ψήφο των Ελλήνων πολιτών».

Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ

«Όταν έφτασε η στιγμή που άρχισαν οι περίφημες “αποκαλύψεις”, είπα στον Καραμανλή ότι οι δρόμοι είναι 2: Ή βγαίνω και λέω ακριβώς τι μου ζητήθηκε ή παραιτούμαι τώρα. Ο Καραμανλής, που μου είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, θεώρησε ότι έπρεπε να το αφήσουμε και αυτό να περάσει, όπως και τόσα άλλα. Εκεί ίσως ήταν μια λάθος εκτίμηση. Προχώρησε ο καιρός, επέμεινα πολλές φορές ότι πρέπει να παραιτηθώ, και το έκανα για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Παραιτήθηκα δυο μήνες μετά την έξαρση του θέματος, έκανα αγωγή εναντίον ενός τηλεοπτικού σταθμού και 3 δημοσιογράφων για να υπερασπιστώ το όνομα και τον εαυτό μου και εν συνεχεία πέρασα 2 εξεταστικές επιτροπές (μια επί ΝΔ και μια επί ΠΑΣΟΚ) και μια προανακριτική επί ΠΑΣΟΚ. Φτάσαμε το 2010 να είναι το ερώτημα αν θα παραπεμφθώ στο ειδικό δικαστήριο. Και με ψήφους όλων των κομμάτων, και του ΠΑΣΟΚ παρακαλώ, δεν με παρέπεμψαν στο επόμενο στάδιο. Τον Νοέμβριο του 2010, αθωώθηκα πανηγυρικά από βουλευτές που με κατηγορούσαν τα κόμματά τους. Το 2011 δικαιώθηκα με το δικαστήριο που σου είπα, και μόλις πρόσφατα υπήρξε η απόλυτη δικαίωση για όλους, όταν φάνηκε πως ήταν μια σκευωρία στημένη για να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλή».

Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

«Ο Κώστας Καραμανλής μου είχε πει: Σε θέματα εχεμύθειας, σου έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Είσαι ο,τι πιο κοντά στον τάφο έχω γνωρίσει».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τελευταία Νέα
19.11.19 , 00:40 GNTM - Trailer: Φωτογράφιση αλά... Μαίρη Πόπινς στο επεισόδιο της Τρίτης
19.11.19 , 00:32 GNTM 2019: Το απίστευτο σχόλιο της Μαρίας για τον Snik!
19.11.19 , 00:25 GNTM 2019: Το μοντέλο που αποχώρησε μια ανάσα πριν την τελική δεκάδα!
19.11.19 , 00:17 Προκριματικά Euro: Γλυκό Φινάλε για την Εθνική
19.11.19 , 00:07 GNTM 2019: Δείτε ποια κέρδισε την καλύτερη φωτογραφία
18.11.19 , 23:59 Παναγιώτης-Ραφαήλ:Αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του στη Βοστώνη
18.11.19 , 23:50 Μητσοτάκης στη Handelsblatt: Η Ελλάδα θα είναι μια άλλη χώρα σε δυο χρόνια
18.11.19 , 23:37 Γαλλία: Συνταξιούχος χειρουργός φέρεται να κακοποίησε πάνω από 250 παιδιά
18.11.19 , 23:24 ΗΠΑ για Δυτική Όχθη: «Δεν είναι παράνομοι οι ισραηλινοί εποικισμοί»
18.11.19 , 23:20 GNTM: Άγριος καβγάς μεταξύ Κάτιας και Μαρίας
18.11.19 , 23:14 Αντικαπνιστικός Νόμος: Τα ευρήματα μετά από ελέγχους σε 8 πόλεις της χώρας
18.11.19 , 23:13 GNTM - Κάτια: Σε ποια κοπέλα έδωσε το disadvantage;
18.11.19 , 23:00 GNTM 2019: Για ποιο λόγο Ζενεβιέβ-Σκουλός την «είπαν» στη Μαρία;
18.11.19 , 22:49 GNTM - Ζενεβιέβ σε Κάτια: «Μας είπες ''βασικές'';»
18.11.19 , 22:37 Ιθάκη: Πώς έγινε το άγριο έγκλημα - Τον γρονθοκόπησε μέχρι θανάτου
16.11.19 , 11:35 Slouchy pants: Αυτή είναι η νέα τάση στα παντελόνια
17.11.19 , 20:18 Ζήνα Κουτσελίνη: Η απίστευτη αποκάλυψη που έκανε για την Ελένη Μενεγάκη
15.11.19 , 21:36 Κατερίνα Καινούργιου:Δείτε πώς ευχήθηκε στον σύντροφό της για τη γιορτή του
15.11.19 , 11:22 GNTM: Σουζάνα, Όλγα & Μαρίνα απαντούν στο... πικρόχολο Twitter!
18.11.19 , 13:23 Κατερίνη: Οι ύποπτες κινήσεις της μάνας σε ρωσικό social media
15.11.19 , 14:11 Δίαιτα της ινσουλίνης: Μπορείς να φας μπέικον, τυριά και τηγανιτά αυγά
18.11.19 , 10:55 Γέννησε η Τζένη Μπότση!
15.11.19 , 08:48 Διαζύγιο για τον Ορέστη Τζιόβα έναν χρόνο μετά τον γάμο!
17.11.19 , 15:23 Τραγωδία στην Κατερίνη: Νεκρές σε χαράδρα η 17χρονη με τη μητέρα της
16.11.19 , 20:35 Ανατροπή με την καταγγελία της 14χρονης: Φέρεται να επινόησε τον βιασμό
17.11.19 , 15:00 Γιάννης Πλούταρχος- Μαρία Κακοσαίου: Χεράκι-χεράκι στη Γλυφάδα
18.11.19 , 13:06 GNTM: Ο άγριος καβγάς Κάτιας-Μαρίας στο επεισόδιο της Δευτέρας!
15.11.19 , 20:32 Εξαφάνιση μάνας και κόρης στην Κατερίνη: «Δεν αντέχω,θα πάω να αυτοκτονήσω»
16.11.19 , 19:52 Λέχου προς Γερμανού:«Δε το σχολίασες καλά, έχω στενοχωρηθεί»
18.11.19 , 08:53 Κατερίνη: «Η γυναίκα μου ήταν πολύ ακριβή, δε θα έκανε ποτέ κακό στη Μαρία»
Back to Top