Ξεκίνησε το Eurogroup – Ντάισελμπλουμ: Έχω κάτι να πω αλλά θα ενημερώσω πρώτα τους υπουργούς!

«Δεν θα υπάρξει πολιτική συμφωνία σήμερα»

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο -για την Ελλάδα- Eurogroup της Μάλτας.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, είπε με νόημα πως «έχουμε αποτελέσματα, έχω κάτι να σας πω αλλά θα ενημερώσω πρώτα τους υπουργούς Οικονομικών».

Ο ίδιος τόνισε ότι εργάστηκε έντονα με τις ελληνικές αρχές και τους θεσμούς τις τελευταίες ημέρες και πως «έχουμε πετύχει αποτελέσματα», ενώ έκανε λόγο για σειρά συναντήσεων τις προηγούμενες εβδομάδες.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, πάντως, ξεκαθάρισε πως «δεν θα υπάρξει πολιτική συμφωνία σήμερα».

Από τη πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πίερ Μοσκοβισί υπογράμμισε πως έχει ξοδευθεί αρκετός χρόνος τις τελευταίες εβδομάδες για την Ελλάδα ώστε να βρεθεί κάποια λύση με τη συμμετοχή και του ΔΝΤ. 

«Μπορεί να υπάρξει πρόοδος ώστε να καταλήξουμε στις παραμέτρους για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα και την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα. Ελπίζω να καταλήξουμε σε συμφωνία ώστε να επιστρέψουν άμεσα οι θεσμοί στην Αθήνα και να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή το αργότερο μέχρι το επόμενο Eurogroup» δήλωσε εξάλλου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top