Μήνυμα Σόιμπλε να κλείσει άμεσα η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση!

Τι δήλωσε η εκπρόσωπός του για την σημερινή τηλεδιάσκεψη και τη συνάντηση με Ντάισελμπλουμ

Μήνυμα Σόιμπλε να κλείσει άμεσα η συμφωνία για την δεύτερη αξιολόγηση!

Το μήνυμα ότι η συμφωνία για την ολοκλήρωση  δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος πρέπει να κλείσει άμεσα έστειλε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μέσω της εκπροσώπου  του, η οποία  επιβεβαίωσε και τη  συνάντησή του με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναμένει ότι την Παρασκευή στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα  θα κατατεθεί έκθεση για την πορεία των διαπραγματεύσεων των θεσμών με την Ελλάδα, ενώ η εκπρόσωπος του υπουργείου Φριντερίκε φον Τίζενχαουζεν δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ότι οι συνομιλίες διεξάγονται με «εντατικό» ρυθμό, αλλά αρνήθηκε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια, με αφορμή τις πληροφορίες ότι η συζήτηση διεξάγεται πλέον στη βάση συμβιβαστικής πρότασης και πιθανώς το βράδυ να  υπάρξει συμφωνία  στην τηλεδιάσκεψη για την ολοκλήρωση της τρέχουσας αξιολόγησης, σχολίασε:  «Δεν θα εκφράσουμε προσδοκίες. Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει». Πρόσθεσε όμως ότι  «έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη».

Συνάντηση Ντάισελμπλουμ-Σόιμπλε την Πέμπτη στο Βερολίνο

Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Οικονομικών επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για συνάντηση του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τον πρόεδρο του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ την Πέμπτη στο Βερολίνο, αλλά χωρίς να δώσει λεπτομέρειες  για τα θέματα που θα συζητηθούν. Όπως διευκρίνισε  «δεν πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του  Eurogroup, δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο».

Όπως σχολιάζει η Deutsche Welle , «παρά την προσπάθεια της εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών να μετριάσει τις εντυπώσεις για αυτή τη συνάντηση, το σίγουρο είναι ότι το ελληνικό πρόβλημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των συνομιλιών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top