Βρυξέλλες: Σύγκλιση με την Ελλάδα αλλά ΚΡΙΣΙΜΗ η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν ότι υπήρξε πρόοδος στη συνάντηση

Βρυξέλλες: Σύγκλιση με την Ελλάδα αλλά ΚΡΙΣΙΜΗ η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Στην τηλεδιάσκεψη  σήμερα το βράδυ, μεταξύ  Ελλάδας και θεσμών, όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, θα φανεί κατά πόσο  ο συμβιβασμός ο οποίος έχει ήδη επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση έχει και την πολιτική έγκριση όλων των πλευρών για να πάει στο Eurogroup της Παρασκευής, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.  

Ο αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση υπήρξε ενός είδους «προκαταρκτική συμφωνία» στη βάση ενός συμβιβασμού μεταξύ ΔΝΤ και ελληνικής πλευράς και ότι  στόχος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Νάισελμπλουμ, είναι να μπορέσει να παρουσιάσει στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, στη Μάλτα, μία «πολιτική συμφωνία» που θα ανοίξει τον δρόμο για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας αμέσως μετά.

Την επίτευξη σύγκλισης κατά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους θεσμούς, επιβεβαίωσε σήμερα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η εκπρόσωπος της Επιτροπής αρμόδια για ζητήματα Οικονομίας, Ανίκα Μπράιτχαρντ,  δήλωσε ότι ήταν «μία πολύ καλή συνάντηση, κατά την οποία ακούστηκαν οι απόψεις των θεσμών και των Ελλήνων».  Όπως  πρόσθεσε, «η Επιτροπή θεωρεί πως επιτεύχθηκε σύγκλιση στα ζητήματα - κλειδιά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική πρόοδο στη Μάλτα».  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top