Μπαλαούρας μετά την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ STAR: Έλαβα το έκτακτο βοήθημα αλλά δεν το κράτησα! Το διέθεσα σε δύο Ταμεία

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που φαινόταν στο σύστημα ως χαμηλοσυνταξιούχος κι έλαβε την 13η σύνταξη

Μετά τη χθεσινή αποκάλυψη του STAR, ότι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την 13η σύνταξη που έδωσε η κυβέρνηση στους χαμηλοσυνταξιούχους, ο Μάκης Μπαλαούρας μιλώντας σήμερα στον Αντ1, παραδέχθηκε ότι είναι ένας από τους ανθρώπους που έλαβαν το επίδομα, παρά το γεγονός ότι είναι εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος εξήγησε όμως ότι δεν έκανε αίτηση, αλλά πως επελέγη από το «σύστημα», καθώς από λάθος εμφανίζεται να έχει εισόδημα μόλις 550 ευρώ.

«Οι συντάξεις δίνονται από την ΗΔΙΚΑ. Είναι ένα σύστημα μηχανογραφικό που έχουν όλες τις συντάξεις. Δεν γίνεται διασταύρωση, καλώς ή κακώς. Προσπαθούμε να κάνουμε διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των καταθέσεων, των δηλώσεων των φορολογικών Ε1 και Ε9 και δεν μπορούμε να το κάνουμε. Το κράτος δεν λειτούργησε ποτέ σωστά», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Επεσήμανε δε, πως όταν ενημερώθηκε ότι είχε λάβει τη λεγόμενη 13η σύνταξη και για την ακρίβεια το ποσό των 300 ευρώ επέλεξε να επιστρέψει τα χρήματα. Έδωσε όπως είπε, το ποσό που έλαβε στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσε από 150 στο καθένα.

Αυτό που δεν είπε ο κ. Μπαλαούρας είναι γιατί τότε δεν το δημοσιοποίησε και γιατί τα έδωσε όπου εκείνος ήθελε.

Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα είναι ότι το σύστημα μπορεί να απέκλεισε από το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ κάποιοι που δεν ήταν σε αυτήν την κατηγορία να το έλαβαν…

"Καρφώνει" τον Μπαλαούρα ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ

Σήμερα, σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της ΤτΕ καρφώνει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι επέστρεψε τα χρήματα, αφού πρώτα βγήκε το θέμα στη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σχετικά με το θέμα της καταβολής βοηθήματος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Μπαλαούρα το οποίο αναδείχθηκε από πολλά ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες, έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:

Ως γνωστόν τον Δεκέμβριο του 2016 η κυβέρνηση ψήφισε τη χορήγηση έκτακτου εφάπαξ βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου του 2017 υπέπεσε στην αντίληψη τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Τράπεζας Ελλάδος (Σ.Υ.Τ.Ε.) όσο και του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος (Σ.Σ.Τ.Ε.) ότι το μέλος του τελευταίου και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Μπαλαούρας είχε λάβει το εν λόγω βοήθημα ως... χαμηλοσυνταξιούχος!

Η αποκάλυψη του θέματος έγινε με ανακοίνωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Τραπέζης της Ελλάδος Νο 31/9.1.2017 όπου αναφέρεται ότι "ο γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που καταβάλει ειδικότερη προσπάθεια κάθε φορά να μας 'σώσει', καρπούται το δωράκι των 300 € ως χαμηλοσυνταξιούχος της ΤτΕ…"!!!

Σχετική αναφορά επίσης γίνεται και στην ανακοίνωση Νο 53/11.1.2017 του Σ.Υ.Τ.Ε..

Η παραπάνω αποκάλυψη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και αλγεινή εντύπωση τόσο στο εν ενεργεία προσωπικό της ΤτΕ όσο και στους συνταξιούχους της, με αποτέλεσμα ο κ. Μπαλαούρας να αποστείλει με 9 ημέρες καθυστέρηση, στις 18/1/2017, επιστολή προς τον ΣΥΤΕ και τον ΣΣΤΕ με την οποία δηλώνει ότι θα καταθέσει το ποσό του βοηθήματος κατά το ήμισυ στο απεργιακό ταμείο του Σ.Υ.Τ.Ε. και στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης του Σ.Σ.Τ.Ε».


 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top