Τσίπρας προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ : Ζητάτε εκλογές για να παραγραφούν μίζες και ρεμούλες

Επίθεση σε Κ. Μητσοτάκη και Φ. Γεννηματά και αντιπαράθεση με τον Ν.Δένδια

Για αμηχανία κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τυχόν ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά προγράμματα.  Υπέρ της πρότασης σύστασης προανακριτικής τάχθηκαν πάντως όλα τα κόμματα.

«Τις μίζες και τις ρεμούλες τόσο καιρό δεν τις βλέπατε;   Γι ‘αυτό και ζητάτε εκλογές τώρα τελευταία.  μην τυχόν και μια σειρά μεγάλων υποθέσεων βγουν στον  φως» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.  

«Οι πολίτες ξέρουν ότι αν δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή τον Γενάρη του 2015 αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν ποτέ»  ισχυρίσθηκε ακόμη  ο πρωθυπουργός,  ο οποίος τόνισε ότι  οι πολίτες περιμένουν καθαρή απάντηση από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, «που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και σήμερα ζητάνε και τα ρέστα».

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση  προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, για το γεγονός ότι απουσίαζαν από την συζήτηση, προκαλώντας την αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ (λόγω της προγραμματισμένης και ανακοινωθείσας απουσίας τους λόγω υποχρεώσεών τους στο εξωτερικό).  

«Παρά το γεγονός ότι εξαναγκάσθηκαν τα δύο κόμματα στην υπερψήφιση της προανακριτικής, οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν και να απουσιάσουν από την συνεδρίαση» ανέφερε .

«Υπάρχει βαρύτατη πολιτική ευθύνη για όσους εισήγαγαν την διάταξη περί ευθύνης υπουργών. Αυτό το άρθρο δεν προέκυψε από παρθενογένεση ούτε από την πέτρα του Μωυσή. Προτάθηκε από τον κ. Βενιζέλο και ψηφίστηκε από 268 βουλευτές στην αίθουσα από ψήφους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ» επισήμανε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο οποίος απάντησε στην κριτική της  αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «όσοι λένε ότι κάνουμε προανακριτική για λόγους εντυπωσιασμού λένε ανοησίες».       

«Ένα πράγμα δεν ξεπλένεται, όλα όσα κάνατε τόσα χρόνια. Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι τα πιθανά εγκλήματα υπουργών σας τα οποία θα διερευνηθούν. Το  μεγαλύτερο έγκλημα είναι η τοξικότητα με την οποία ποτίσατε την ελληνική κοινωνία» υποστήριξε ο πρωθυπουργός.  

Δένδιας: Αρνείστε εξεταστική για την οικονομία και προανακριτική για τον Πολάκη  

Απαντώντας επίσης στον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο Κοινοβουλευτικός της  Εκπρόσωπος  της ΝΔ Νίκος Δένδιας, λόγω της προγραμματισμένης απουσίας του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μάλτα,  ανέφερε στην  παρέμβασή του: 

«Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται εκτός της χώρας για θεσμική υποχρέωση. Κι εσείς έχει συμβεί να λείπετε, λείπατε κι όταν συζητήθηκε η πρότασή μας εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία,  τον Ιούλιο του 2016, δεν το σχολιάσαμε».  Για το  ίδιο ζήτημα πρόσθεσε: « Θα σας παρακαλούσα να δείχνετε τον ίδιο σεβασμό στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αυτόν που δείχνουμε σε εσάς όταν απουσιάζετε».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ (ο οποίος είχε ζητήσει νωρίτερα την σύσταση προανακριτικής επιτροπής  για τον κ. Πολάκη λόγω των ποινικών διώξεων που ασκήθηκαν σε στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ) πρόσθεσε: «Σε ό,τι σας θέσαμε δεν μας απαντήσατε:  Για την οικονομία, για την προανακριτική σχετικά με τον κ. Πολάκη, για τη σωρεία αδιαφανών διατάξεων που ψηφίσατε και σας απαριθμήσαμε» .

Κατέληξε  ο κ. Δένδιας: «Είπατε στο τέλος της ομιλίας σας: "Όσο έχουμε ακόμη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία".  Είναι προφανές πως έχετε αντιληφθεί ότι τη λαϊκή πλειοψηφία την έχετε απολέσει ήδη!».

«Θα είμαστε εδώ για πολλά χρόνια και δεν θα αφήσουμε να πέσει τίποτα κάτω» ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top