Επιμένει ο Πιτσιόρλας: Παράδειγμα η Cosco για τη ΔΕΗ, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη

Με τις ιδιωτικοποιήσεις «μπορούμε να γυρίσουμε σελίδα» υποστήριξε

Επιμένει ο  Πιτσιόρλας: Παράδειγμα η Cosco για τη ΔΕΗ, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη

Επέμεινε στο παράδειγμα της ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων του ΟΛΠ και της επένδυσης της Cosco που θα πρέπει να εφαρμόσει η ΔΕΗ, ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας στο συνέδριο που διοργανώνει το  Γραφείο  Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής.          

«H ιδιωτικοποίηση άλλαξε όλο τον χάρτη, στην Ιταλία μας αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικά από ότι πριν και μας υπολογίζουν ως κρίσιμο παράγοντα γιατι ο Πειραιάς αποτελεί σημαντικό κόμβο για τις μεταφορές. Μας αντιμετωπίζουν διαφορετικά πλέον. Βεβαίως χρειάστηκε μεγάλος αγώνας για αυτό το βήμα. Κι έγινε και με μια συγκεκριμένη εταιρεία» τόνισε.

Ανέφερε επίσης ότι χάρη στην  ιδιωτικοποίηση στον Πειραιά υπήρξε « μεγάλη ανάπτυξη του λιμανιού που έφτασε στη 200η θέση ως λιμάνι παγκοσμίως και θα ανέβει ακόμη πιο ψηλά».  

Όπως πρόσθεσε ο κ. Πιτσιόρλας, «το ίδιο μπορεί να γίνει και με την Ενέργεια αλλά κι εκεί θα πρέπει να γίνουν σημαντικές συμμαχίες για να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα. Γιατί η σύνδεση των δικτύων (π.χ.  με βόρεια Αφρική κλπ) απαιτούν κεφάλαια πολύ μεγάλα αλλά και μεγάλες συμμαχίες χωρών».

Στην ίδια  κατεύθυνση τόνισε ότι «μας ανοίγουν οι ιδιωτικοποιήσεις τον δρόμο για να δούμε θέματα συμμαχιών που θα αλλάξουν την πορεία της χώρας μας», ενώ αναφέρθηκε και στην περίπτωση των σιδηροδρόμων.

Ο υφυπουργός Οικονομίας ζήτησε να ξεφύγουμε από τη λογική της αντιπαράθεσης των πολιτικών μας πεποιθήσεων, «το ζούμε χθες και σήμερα με τη ΔΕΗ, όταν ακούω ατάκες τύπου “Φρανκεστάιν”  για τη Βουλή,  αυτό σημαίνει ότι η αντιπαράθεση ακουμπάει στο υπέδαφος του λαϊκισμού  και του κρατισμού και τον αναδεικνύει» .

Ο ίδια πρόσθεσε ότι «μπορούμε να αλλάξουμε σελίδα» και ότι «αν κλείσει η αξιολόγηση και γίνει αυτή  η αλλαγή σελίδας μπορούμε να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία».

Ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε ακόμα ότι σήμερα είχε συνάντηση με τον  πρόεδρο της ΓΣΕΕ για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά. «Είναι πολύ σημαντικό ότι επεξεργαζόμαστε μαζί με ΓΣΕΕ  και συνδικάτα ένα σχέδιο πολύ σημαντικών παρεμβάσεων για να ξαναλειτουργήσουν όλα τα ναυπηγεία του Πειραιά» σημείωσε.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top