Ηλεκτροσόκ στη ΔΕΗ – Στα πρόθυρα χρεοκοπίας!

Το σχόλιο της Κ. Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην «βόμβα» που αποτελεί  για την κυβέρνηση το ζήτημα της ΔΕΗ, αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.  Όπως υπενθύμισε, ο  ίδιος ο πρωθυπουργος εχει δημόσια δεσμευτεί ότι δεν θα πουληθεί η ΔΕΗ.

«Είναι μια βόμβα και για τη χώρα γιατι αν τελικά  καταρρεύσει θα συμπαρασύρει μαζί της όλη την οικονομία. Όλα τα δάνεια και τα χρέη της είναι με εγγύηση του ελληνικού κράτους».

Η σχολιάστρια του Star ανέφερε για την  οικονομική κατάσταση της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης:  

Υποχρεώσεις 2017

780 εκ. ευρώ  για αναχρηματοδοτήσεις δανείων.

700 εκ. ευρώ για έκτακτες πληρωμές.

Σύνολο 1,5 δις ευρώ, χρήματα που δεν μπορεί να βρει.

Όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή,  για 200 εκ. ευρώ τον Μάιο για να αναχρηματοδοτήσει η ΔΕΗ ένα ομόλογο,  οι ελληνικές τράπεζες, ζητούν εγγυήσεις λογαριασμούς πελατών. Κι αυτό γιατι οι διεθνείς οίκοι την έχουν υποβαθμίσει  4 φορές σε δυο χρόνια και ειναι στην κατηγορία «σκουπίδια»!  

Όσον αφορά  τα χρέη της, χρωστά 900  εκ. ευρώ σε ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ και ανέρχονται  στο σύνολο στα 2,4 δις ευρώ.

Η ΔΕΗ επίσης έχασε 2,5 δις ευρώ από οφειλές καταναλωτών, 400 εκ. ευρώ απο ανταγωνιστές και 200 εκ. ευρώ απο διαχωρισμό  του ΑΔΜΗΕ.

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κ. Μακρή:

«Με αυτά τα δεδομένα , και με μια απραξία δυο ετών –που τίποτα δεν έγινε- η ΔΕΗ πια δυο δρόμους εχει: Ή  θα χρεοκοπήσει η θα πουληθεί. Και πλέον θα πουληθεί σε εξευτελιστικές τιμές αφού η χρηματιστηριακή αξία, απο 2,5 δις το 2014,  έπεσε  στα 600 εκ. ευρώ το 2017.  

Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τα 300 εκατομμύρια ευρώ που θα την πουλούσε η ΝΔ και τελικά την πούλησε ο ίδιος,  εντελώς απαξιωμένη,  με 45  εκ. ευρώ στους Ιταλούς».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top