Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για το κλείσιμο της συμφωνίας

Τόμσεν: Τα εργασιακά… το μόνο εμπόδιο

Στο παρασκήνιο μεταφέρεται πλέον η μάχη που δίνει η κυβέρνηση προκειμένου να αρθεί το  αδιέξοδο με τους εταίρους και κυρίως με το ΔΝΤ  που διατηρεί  την άκαμπτη στάση του. Η κυβέρνηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της εκπέμποντας μηνύματα συγκρατημένης αισιοδοξίας. 

«Αναπτύσσεται μια δυναμική θετική για το αίσιο κλείσιμο της διαπραγμάτευσης, με έναν έντιμο συμβιβασμό, ο οποίος δεν θα αποκλείει την Ελλάδα από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο» διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Στο ίδιο ύφος και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στη Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος μιλώντας σε φοιτητές στην Οξφόρδη υποστήριξε πως η Αθήνα έκανε πίσω σε αφορολόγητο και συντάξεις και πως το μόνο εμπόδιο είναι τα εργασιακά, καθώς το Ταμείο επιμένει να μην αλλάξει το πλαίσιο που ισχύει για τις συλλογικές συμβάσεις.

Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά: «Οι διαφορές μας έχουν περιοριστεί σε αξιοσημείωτο βαθμό τις τελευταίες μέρες. Όταν συμφωνήσουμε με την Ελλάδα για τα μέτρα το επόμενο βήμα είναι να συμφωνήσουμε με τους ευρωπαίους για την ελάφρυνση του χρέους αλλιώς δεν θα πάμε προς έγκριση το πρόγραμμα στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ».

Για  φορομπηχτική πολιτική και για 4ο μνημόνιο με απρόβλεπτες συνέπειες για την χώρα κάνει λόγο η αντιπολίτευση.

Την  ίδια ώρα όμως η επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο πρωθυπουργός στους συνδικαλιστές προκαλεί αντιδράσεις.

Ωστόσο  ο Πρωθυπουργός πριν σηκώσει τα μανίκια για το δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα για την αξιολόγηση πήρε μια ανάσα παρακολουθώντας μαζί με τον Βέλγο ομόλογό του το ματς της εθνικής μας ομάδας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top