Σύνοδος Κορυφής στη Ρώμη: Για πρώτη φορά μαζί και οι σύζυγοι των πολιτικών αρχηγών- ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Η Μπέτυ Μπαζιάνα, ο σύζυγος Μέρκελ και το gay πρωθυπουργικό ζεύγος

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης, στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής στην ιταλική πρωτεύουσα, 60 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης.  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπέγραψε τη Διακήρυξη με την πρωτότυπη πένα, την «ίδια πένα που χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος του Λουξεμβούργου πριν από 60 χρόνια» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δηλώνουν ότι «η Ευρώπη είναι το κοινό μας μέλλον» κι ορίζουν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια.

Μαζί και οι σύζυγοι

Για πρώτη φορά σε Σύνοδο Κορυφής επιτρέπονταν και σύζυγοι. Μέχρι και η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ συνοδευόταν από τον σύζυγό της! Έτσι, ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, επισκέφθηκαν το Βατικανό το απόγευμα της Παρασκευής, μαζί με τους άλλους 26 ηγέτες της Ε.Ε., ώστε να συναντήσουν τον Πάπα Φραγκίσκο.

Στην ίδια παρέα και στο ίδιο κλίμα βρέθηκε και ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, με τον σύζυγό του, Γκοτιέ Ντεστενέ. Τα δυο ζευγάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, είχαν μια ευχάριστη συνομιλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε και με την Καγκελάριο Μέρκελ, την οποία, μάλιστα, συνέλαβε ο φωτογραφικός φακός να κάνει “duckface”. Δεν πρόκειται, φυσικά, για το ίδιο duckface που μεσουράνησε μια περίοδο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά για μια άβολη στιγμή της Μέρκελ, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου.

Το ευχαριστώ του Πάπα

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος, στη σύντομη συνομιλία που είχε με το πρωθυπουργικό ζεύγος, ευχαρίστησε τον Αλέξη Τσίπρα για όσα έχει κάνει για τους φτωχούς και κοινωνικά αδύναμους, όπως και για τη στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό ζήτημα.

«Οι ευχαριστίες του Ποντίφικα για την προσφορά της Ελλάδας στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, στην προστασία των αδύναμων και ιδιαίτερα των προσφύγων, με έκαναν να αισθανθώ περήφανος», απάντησε ο Πρωθυπουργός μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter. 

Μετά την υπογραφή της Διακήρυξης της Ρώμης, οι ηγέτες της ΕΕ παρευρέθηκαν σε επίσημο γεύμα στο Μέγαρο της Προεδρίας της Ιταλίας.

Όταν η Μέρκελ ξεκαρδίζεται

Αφού οι 27 ηγέτες της ΕΕ υπέγραψαν τη Διακήρυξη της Ρώμης, η Άνγκελα Μέρκελ ξέσπασε σε γέλια, όπως θα δείτε στο βίντεο. Ο λόγος; Η υπογραφή του Προέδρου της Κύπρου, Νίκου Αναστασιάδη, που ήταν…τεράστια! Επισκίασε, μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica, αυτή του Φρανσουά Ολάντ, που ήταν δίπλα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top