Χωρίς ΣΥΜΦΩΝΙΑ στο Eurogroup ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αγκάθια τα εργασιακά και οι περικοπές στις συντάξεις

Αδιέξοδο όπως δείχνουν τα πράγματα διαφαίνεται για το σημερινό Eurogroup, με την κυβέρνηση να ζητά έστω ένα μικρό σημάδι προόδου ώστε να επιστρέψουν οι θεσμοί.

Ακόμη και λίγες ώρες πριν το Eurogroup, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα προσπαθήσει μέσω τηλεδιάσκεψης να γεφυρώσει το χάσμα με τους θεσμούς και κυρίως με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο.

Αγκάθια και μάλιστα αξεπέραστα μέχρι στιγμής είναι τα εργασιακά θέματα, για τα οποία η πρόταση της κυβέρνησης είναι να μεταφερθεί η συζήτηση σε επόμενη αξιολόγηση και η εφάπαξ μείωση των συντάξεων που απαιτεί το ταμείο.

«Εκτιμούμε ότι στο Eurogroup θα δοθεί θετικό σήμα, ώστε με τις απαραίτητες συγκλίσεις στα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα να καταλήξουμε σε μια συνολική συμφωνία» διαμήνυσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

Ακόμη και με το θετικό σήμα κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι η αξιολόγηση θα κλείσει στις αρχές του καλοκαιριού.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη σκληρή διαπραγμάτευση τα «αντισταθμιστικά», τη δίκαιη ανάπτυξη εξαπατά το λαό. Και η ΝΔ με την αξιολόγηση που καθυστερεί, τις αναδιαρθρώσεις που δεν γίνονται, εκβιάζει και πιέζει» δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Οι περικοπές σε συντάξεις και μισθούς προκάλεσαν καβγά μεταξύ του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Ζαχαριάδη και του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου που παρομοίωσε τον Αλέξη Τσίπρα με τον Αρτέμη Σώρρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την έκθεση Food Expo και μίλησε για την ανάγκη στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top