Η κτηματαγορά ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Στα αζήτητα 500.000 σπίτια

Κόκκινα δάνεια, υπερφορολόγηση και αβεβαιότητα οι βασικές αιτίες

Η κτηματαγορά ΠΕΘΑΙΝΕΙ! Στα αζήτητα 500.000 σπίτια

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η κτηματαγορά, με τους ειδικούς του κλάδου να συναρτούν τις εξελίξεις με την αβεβαιότητα στην οικονομία, την υπέρμετρη φορολόγηση και την αδυναμία εξεύρεσης λύσης για τα κόκκινα δάνεια.

Τα στοιχεία που παρέθεσαν οι ομιλητές στο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εκτιμητικής είναι ενδεικτικά του προβληματισμού που υπάρχει για το μέλλον των ακινήτων. Σύμφωνα με τον κ. Χαραλαμπόπουλο, επίτιμο πρόεδρο του ΕΛΙΕ, «το 2017 φαίνεται να χαρακτηρίζεται από δυσκολίες για την αγορά ακινήτων, η οποία δεν είναι ανεξάρτητη από την πορεία της οικονομίας της χώρας».

Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για 180 με 200.000 κατοικίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα αζήτητα ενώ, αν προστεθούν και τα προς ενοικίαση ακίνητα που είναι άδεια, ο αριθμός μπορεί να φτάσει στα 500.000 διαμερίσματα!

Πολλοί ξένοι που δούλευαν στην Ελλάδα έφυγαν, πολλοί Έλληνες μετανάστευσαν (450.000), άλλοι νέοι επιστρέφουν στο πατρικό σπίτι, ενώ και το δημογραφικό πρόβλημα είναι οι αιτίες που περισσεύουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες κατοικίες.

Το ίδιο, παράλληλα, συμβαίνει στα γραφεία και καταστήματα, όπου έχουν κλείσει ή συρρικνωθεί χιλιάδες επιχειρήσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top