Επιβεβαίωση του αποκλειστικού ρεπορτάζ του Star για τις νέες φοροαπαλλαγές βουλευτών

Από τις νέες φορολογικές δηλώσεις

Tο υπουργείο Οικονομικών  εξέδωσε τις νέες φορολογικές δηλώσεις και δυστυχώς επιβεβαίωσε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star  για την νέα προκλητική φοροαπαλλαγή που δίνεται στους βουλευτές όταν κάνουν δωρεές στα  κόμματα.

Όπως  ανέφερε ο  Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  dεν πτοήθηκαν από την αποκάλυψη του Star,  δεν τους απασχόλησαν οι αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η απόφαση και  δημοσιοποίησαν σήμερα τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, στους κωδικούς 55 και 56  θα εγγράφονται τα ποσά που διατίθενται στα κόμματα, μέχρι και 20.000 ευρώ.

Και στους κωδικούς  57 και 58 θα καταγράφονται οι δαπάνες  που διατίθεται σε βουλευτές και πολιτικά πρόσωπα, μέχρι 5.000 ευρώ.

Δηλαδή, αν οι 300 βουλευτές κάνουν δωρεά 20.000 ευρώ ο καθένας, θα απαλλαγούν από φόρο 2.700.000 ευρώ!

Και θεωρούν λογικό στο υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση να πληρώνει ο φορολογούμενος τα σπασμένα για την έκπτωσή φόρου που θα έχουν οι πολιτικοί για τις δωρεές στα κόμματα τους.

Εδώ διαπιστώνουμε και έναν ακόμη παραλογισμό: Αν είσαι ιδιώτης και δώσεις 5.000 ευρώ σε έναν βουλευτή ή δώσεις 20.000 ευρώ σε ένα κόμμα, το ποσό αυτό εκπίπτει.  Όμως, αν, σου συμβεί κάτι και πας στο γιατρό ή στο νοσοκομείο, η δαπάνη αυτή δεν εκπίπτει, ούτε το στεγαστικό δάνειο!  

«Αν αυτό δεν είναι πρόκληση,  τότε τι είναι» αναρωτήθηκε ο Πέτρος Μποτσαράκος. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top