Μητσοτάκης στο Bloomberg: Δεν ψηφίζουμε τα μέτρα – Είναι το κόστος της ανικανότητας του Τσίπρα

«Να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο, κάθε καθυστέρηση είναι εις βάρος της οικονομίας»

Την ξεκάθαρη θέση η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τα μέτρα μετά το τέλος του προγράμματος «που αποφάσισαν οι δανειστές με την κυβέρνηση» πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg.

«Δεν θα ψηφίσουμε τα υπερβολικά μέτρα γιατί είναι το κόστος που η Ελλάδα πρέπει να πληρώσει λόγω της ανικανότητας του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως «αυτός μας έφερε σε αυτό το χάλι».

«Ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οπότε ας το κάνει μόνος του. Εμείς δεν θα ψηφίσουμε» είπε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως η Ελλάδα χρειάζεται εκλογές για να έρθει μια καλύτερη κυβέρνηση που «θα αναλάβει την πραγματική κυριότητα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων για να βγει η Ελλάδα από αυτό το χάος». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θεωρεί αδιανόητη ακόμη και την πιθανότητα να ζήσουμε πάλι το καλοκαίρι του 2015 και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε στον κ. Τσίπρα να κλείσει την αξιολόγηση το συντομότερο. Έπρεπε να είχε κλείσει έναν χρόνο πριν. Εάν είχε κλείσει, δεν θα ζητούσαν τώρα οι δανειστές προληπτικά μέτρα».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καθυστερεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και υποστήριξε ότι η ΝΔ ως κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, δημιουργώντας ανταγωνιστική οικονομία με χαμηλότερους φόρους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Grexit είναι και πάλι στο τραπέζι: «Δεν θέλω καν να μιλάω για το Grexit. Κάθε φορά που μπαίνει στη δημόσια συζήτησαν κάνει κακό στην Ελλάδα. Δεν είναι επιλογή για εμάς. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ που το επαναφέρουν διαρκώς. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μείνουμε στο κέντρο του πυρήνα της Ευρώπης».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top