Τσίπρας στην παράδοση πρώην στρατοπέδου: Αναντικατάστατος ο ρόλος των κινημάτων πολιτών

Τι δήλωσε από την Θεσσαλονίκη

Τσίπρας στην παράδοση πρώην στρατοπέδου: Αναντικατάστατος ο ρόλος των κινημάτων πολιτών

«Σημαντική ημέρα δικαίωσης ενός πολυετούς αγώνα» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη την  παράδοση του πρώην στρατοπέδου Π. Μελά.

«Είμαι χαρούμενος γιατί γίνεται πράξη μια κυβερνητική δέσμευση,  αυτός ο ιστορικός, κρίσιμος χώρος για την πόλη της Θεσσαλονίκης των 336 στρεμμάτων αποδίδεται σήμερα στους πολίτες της περιοχής», τόνισε ο πρωθυπουργός, o οποίος έκανε και σχετική ανάρτηση στο twitter.

 

 Το πρώην στρατόπεδο Π. Μελάς, είναι ένας εμβληματικός χώρος που ταυτίζεται με ολόκληρη τη νεότερη ιστορία της πόλης της Θεσσαλονίκης, ανέφερε επίσης  ο  κ.Τσίπρας.

Όπως υπογράμμισε, θα δημιουργηθεί ένας πνεύμονας πρασίνου για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, και ευχαρίστησε την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.

 Χαρακτήρισε σωστή την απόφαση να ιδρυθεί στο στρατόπεδο το μουσείο Εθνικής Αντίστασης, «σημαντική απόφαση να λειτουργήσει ένα ακόμα μουσείο αφιερωμένο στον ποντιακό και μικρασιατικό ελληνισμό».

Το στρατόπεδο θα αναδειχθεί σε ένα πολιτιστικό-πολιτισμικό κέντρο και χώρο αναψυχής, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στη Θεσσαλονίκη.

«Αναντικατάστατος ο ρόλος των κινημάτων πολιτών», δήλωσε ακόμα ο κ. Τσίπρας  τονίζοντας τη συμβολή τους στην αξιοποίηση του στρατοπέδου ως ελεύθερος χώρος για τους πολίτες. Επίσης, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του Δήμου, τον οποίο ευχαρίστησε «για τη γόνιμη συνεργασία και την επιμονή του που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα», ενώ αναφέρθηκε και στη θετική η συμβολή των κινημάτων ώστε το πρώην στρατόπεδο να μην μετατραπεί σε τσιμέντο αλλά σε χώρο ψυχαγωγίας για όλους».

Τέλος, εξήρε «τη δυνατότητα που μπορούν να έχουν οι ένοπλες δυνάμεις, το πιο συγκροτημένο κύτταρο της δημόσιας διοίκησης να συμβάλει στην ποιότητα ζωής, να νοιάζονται για την κοινωνική συνοχή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top