Συνεδρίαση υπό τον Δραγασάκη για την «Ολοκληρωμένη Στρατηγική για τη Νέα Γενιά»

Οι προτεραιότητες που παρουσιάστηκαν στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής

Συνεδρίαση υπό τον Δραγασάκη για την «Ολοκληρωμένη Στρατηγική για τη Νέα Γενιά»

Με θέμα «Ολοκληρωμένη Στρατηγική για τη Νέα Γενιά» συνεδρίασε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π.), την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «στα χρόνια των Μνημονίων και της λιτότητας, η νεολαία δέχθηκε ισχυρά πλήγματα, βιώνοντας συνθήκες οικονομικής, κοινωνικής, εκπαιδευτικής και πολιτισμικής κρίσης. Η προσέγγιση των προβλημάτων των νέων υπήρξε κατά βάση μη συγκροτημένη, αποσπασματική, όχι στοχευμένη και συνήθως αναποτελεσματική».

Αναφέρεται ακόμα ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί σημαντικές προσπάθειες, «υπάρχουν όμως ακόμα πολλά βήματα που πρέπει να γίνουν, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων, αλλά και για να τεθούν οι βάσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι βρεθούν στην πρώτη γραμμή ανασυγκρότησης του τόπου».

Στην κατεύθυνση αυτή, στο ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π. παρουσιάστηκαν τα σχετικά πεπραγμένα των αρμόδιων Υπουργείων και εγκρίθηκαν τα σχέδια δράσης τους για το επόμενο διάστημα. Τα σχέδια δράσης ανταποκρίνονται στον ευρύτερο σχεδιασμό για το Growth Strategy (στρατηγική ανάπτυξης)  και την αλλαγή οικονομικού παραδείγματος που θα δημιουργήσει τις συνθήκες για τη Δίκαιη και Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα είναι περιεκτική καταπολεμώντας τις ανισότητες και τους αποκλεισμούς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι τομείς προτεραιότητας που παρουσιάστηκαν σήμερα για την Ολοκληρωμένη Στρατηγική για τη Νέα Γενιά είναι:

 

  1. Εκπαιδευτικό Σύστημα
  • Σύγχρονο, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο για όλους

 

  1. Παραγωγική Ανασυγκρότηση
  • Στήριξη των νέων επιστημόνων – Επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία – Μετάβαση στην Οικονομία της Γνώσης – Πέρασμα από το brain drain στο brain gain
  • Ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας
  • Κίνητρα για τους νέους αγρότες και την επιστροφή των νέων στην ύπαιθρο – Επένδυση στην ταυτότητα και την ποιότητα

 

  1. Εργασία
  • Αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου
  • Ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας και καταπολέμηση της ανεργίας
  • Προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

 

  1. Κοινωνική ένταξη
  • Πρόληψη της παραβατικότητας των νέων και κοινωνική ένταξη
  • Καταπολέμηση των εξαρτήσεων

 

  1. Πολιτισμός και Αθλητισμός
  • Πρόσβαση των νέων στα πολιτιστικά αγαθά – Υποστήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας των νέων
  • Κατοχύρωση του δικαιώματος των νέων στην άθληση – Αναβάθμιση των υποδομών και προώθηση του μαζικού αθλητισμού

 

Όπως τέλος αναφέρεται στην ανακοίνωση, το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΚΥ.Σ.ΚΟΙ.Π., σε συνεργασία με το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για το Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου, Χριστόφορου Βερναρδάκη, και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Πρωθυπουργού, θα ολοκληρώσουν τη Στρατηγική, η οποία θα κατατεθεί προς έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top