ΝΔ: Ο Τσίπρας αφού εξευτέλισε τους συνταγματικούς θεσμούς επαναφέρει τη συνταγματική αναθεώρηση

Του αποδίδει πρόθεση «να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που οδήγησαν εκ νέου την οικονομία σε τέλμα»

ΝΔ: Ο Τσίπρας αφού εξευτέλισε τους συνταγματικούς θεσμούς επαναφέρει τη  συνταγματική αναθεώρηση

«Αφού εξευτέλισε τους συνταγματικούς θεσμούς, επιχειρώντας να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, να υποκλέψει τις αρμοδιότητες του Ε.Σ.Ρ., να περιορίσει την ελευθερία ενημέρωσης και να υποβαθμίσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ο κ. Τσίπρας επαναφέρει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης» αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωσή της, στην οποία σχολιάζει τις σημερινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.   

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση ο πρωθυπουργός , «το πράττει για προφανείς λόγους, ώστε να συγκαλύψει τα τραγικά λάθη που οδήγησαν εκ νέου την οικονομία σε τέλμα και την κοινωνία στα όρια της εξαθλίωσης. Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζει ότι το Σύνταγμα και οι θεσμοί δεν είναι παιχνίδι στην πολιτική του φαρέτρα, ούτε όχημα για τη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά θεμέλιο του Κράτους και της Δημοκρατίας».

 Η ΝΔ επισημαίνει ακόμα  ότι η  αναθεώρηση συνιστά διαδικασία που καταγράφεται στο ίδιο το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και δεν ανήκει στην αυθαίρετη βούληση οποιασδήποτε συγκυριακής πλειοψηφίας.

 Χαρακτηρίζει πάντως ευπρόσδεκτη τη  δημόσια διαβούλευση, αλλά προσθέτει ότι «είναι αυταπόδεικτο ότι σκοπός του κ. Τσίπρα είναι να μεταφέρει τη συζήτηση σε λαϊκές επιτροπές και σε κουπόνια λαϊκής συμμετοχής, που παραπέμπουν σε μαύρες εποχές για τον τόπο, αγνοώντας προκλητικά τη φυσική δημοκρατική έδρα της συνταγματικής αναθεώρησης, το Κοινοβούλιο».

Η Πειραιώς καταλήγει στην ανακοίνωσή της:

«Ας γνωρίζει, όμως, ότι η Νέα Δημοκρατία και στο ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης θα σταθεί υπεύθυνα, ως θεματοφύλακας των θεσμών, και θα καταθέσει στη Βουλή των Ελλήνων, όταν ο πρωθυπουργός σταματήσει να περιφρονεί το αντιπροσωπευτικό σώμα, ένα σχέδιο πλήρους, σύγχρονης και προοπτικής συνταγματικής αναθεώρησης, που θα δημιουργεί συνθήκες ισορροπίας των θεσμών και ευημερίας της κοινωνίας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top