ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ- Αγεφύρωτο το χάσμα στα εργασιακά

Τι μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η Κατερίνα Παναγοπούλου

Όλες τις τελευταίες εξελίξεις από την διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η Κατερίνα Παναγοπούλου.

«Σήμερα έπεσε στο τραπέζι το θέμα των εργασιακών και όπως φαίνεται το χάσμα Θεσμών και κυβέρνησης είναι αγεφύρωτο. Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το γεγονός ότι η συνάντηση κράτησε μόλις 50 λεπτά», είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Παναγοπούλου.

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος είπε στο Star, ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε την επαναφορά στις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές (επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων και επεκτασιμότητα των συμβάσεων εργασίας). Ωστόσο, το ΔΝΤ διαφωνεί με οποιανδήποτε παρέμβαση στον καθορισμό των μισθών, ενώ δεν υπήρχε ευρωπαϊκή στήριξη στις ελληνικές θέσεις.

Οι δύο πλευρές δεν πρόλαβαν καν σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να συζητήσουν για το θέμα των ομαδικών απολύσεων. Υπενθυμίζουμε ότι το ΔΝΤ ζητά τον διπλασιασμό του ορίου των ομαδικών απολύσεων από το 5% στο... 10% για επιχειρήσεις που απασχολούν έως 300 άτομα.

Την Δευτέρα μάλλον θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση για τα εργασιακά, ενώ σίγουρα το οικονομικό επιτελείο και η τρόικα θα συζητήσουν ξανά για τα δημοσιονομικά και τις συντάξεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top