ΚΟΝΤΡΑ Τσίπρα – Μητσοτάκη για την «επιτυχία» στο Eurogroup και τα νέα μέτρα

Λεβέντης: "Θέλω απαντήσεις και όχι λογίδρια κ.Πρωθυπουργέ"

Κόκκινο χτύπησε πάλι το θερμόμετρο της πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ στα ελληνικά αλλά και στα γερμανικά. Άμεσα απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αφορμή για τη νέα κόντρα στάθηκε η ερώτηση του Βασίλη Λεβέντη στον Αλέξη Τσίπρα για τη διαπραγμάτευση.

Αυτά είναι τα σημαντικότερα σημεία από την ομιλία του Πρωθυπουργού στη Βουλή, και από την ανακοίνωση που εξέδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας και θα εξηγήσω γιατί… Πιστεύω ότι με τις τελευταίες εξελίξεις και με το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τις 20 Μάρτη θα έχουμε τη δυνατότητα και να αντιπαρατιθέμεθα κ. πρόεδρε της Ε.Κεντρώων για τα σημαντικά»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν ξέρει πότε, πως  αλλά και αν θα κλείσει τελικά η αξιολόγηση. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με πρόσθετα βαριά μέτρα, με αυξήσεις φόρων και μειώσεις συντάξεων»

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Για κάθε όμως ευρώ επιβάρυνσης που θα προκύπτει από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουν οι πιστωτές μας, θα υπάρχει και ένα ευρώ αντίστοιχης ελάφρυνσης από τις μεταρρυθμίσεις που θα προτείνουμε εμείς"

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Τσίπρας δεσμεύει τη χώρα σε πολυετή λιτότητα αντί να δώσει τη μάχη της ανάπτυξης και της μείωσης των πλεονασμάτων»

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Κλείνει ο κύκλος της λιτότητας και μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο πολύ πιο σημαντική για την πορεία της χώρας τα επόμενα χρόνια»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Η πολιτική αλλαγή είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Οι εκλογές είναι υπόθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων και όχι ένα κομματικό αίτημα»

ΤΣΙΠΡΑΣ: «Φρέτσνταμ και σημαίνει ντροπή για κάτι που κάνει κάποιος άλλος. Και αισθάνομαι ντροπή γιατί στο τέλος της ημέρας είναι μια στάση αντιπατριωτική. Προσέχω τις λέξεις μου»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: «Δεν επενδύω, ούτε χαίρομαι με την αποτυχία της κυβέρνησης. Έχω όμως την εθνική υποχρέωση με ωριμότητα , σύνεση και υπευθυνότητα να λέω έγκαιρα την αλήθεια στον ελληνικό λαό προκειμένου όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στον Πρωθυπουργό για το Eurogroup και τη διαπραγμάτευση, είπε από το βήμα της Βουλής: «Τα άλλα που κάνετε εσείς είναι φορολογία. Κόψιμο μισθού… αυτό γίνεται από το 2009 και εντεύθεν. Θέλω απαντήσεις όταν κάνω ερώτηση και όχι λογίδρια κ. Πρωθυπουργέ»

Δείτε επίσης: ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Που είναι; Το έβαλε στα πόδια; Θα τον περιμένω μέχρι το βράδυ!

Τσίπρας: Κλείνει ο κύκλος της λιτότητας – Ισχύει το «ούτε ένα ευρώ»

Λεβέντης: Αυτό το «θα επιστρέφουμε κάθε ευρώ», να το κατοχυρώσετε… Παγκόσμια πρωτοτυπία!

Ο Μητσοτάκης απαντά στον Τσίπρα μετά την προκλητική στάση του Πρωθυπουργού!

Μαξίμου: «Ευτυχώς δεν έπαθε αφωνία μετά το Eurogroup ο κ.Μητσοτάκης- Επιτέλους εμφανίστηκε»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top