Λεβέντης: Αυτό το «θα επιστρέφουμε κάθε ευρώ», να το κατοχυρώσετε… Παγκόσμια πρωτοτυπία!

«Χαστούκι στα πολύ χαμηλά εισοδήματα η μείωση του αφορολόγητου»

«Όταν μου το είχε δείξει ο κ. Κατρούγκαλος, του είχα πει πως αυτό δεν είναι ασφαλιστικό αλλά φορολογικό, πως είναι δυσβάσταχτο και πως αργά ή γρήγορα θα αλλάξει» είπε ο Βασίλης Λεβέντης ξεκινώντας την ομιλία του στο πλαίσιο της επίκαιρης ερώτησης του στο πλαίσιο της «Ώρας του πρωθυπουργού» στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε πως η μείωση του αφορολόγητου θα αποτελέσει «χαστούκι» στα πολύ χαμηλά εισοδήματα, ενώ σημείωσε πως τα «αντίμετρα» που υπόσχεται η κυβέρνηση δεν αποτελούν εγγύηση για τους πολίτες που θα χάσουν από τη συμφωνία.

Ο ίδιος, σχολιάζοντας τη συμφωνία στο Eurogroup και τον ισχυρισμό της κυβέρνησης πως για κάθε ευρώ θα επιστρέφει στον φορολογούμενο το ίδιο ποσό από την λήψη των αντισταθμιστικών μέτρων, κάλεσε τον πρωθυπουργό να… κατοχυρώσει τα πνευματικά δικαιώματα: «Αυτή είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τι είδους πολιτική είναι αυτή; Παγκόσμιο φαινόμενο και οικονομικό θαύμα… Αν το έχετε βρει τέτοιο θαύμα θα είναι. Να το αναλύσετε και θα πάρετε πνευματικά δικαιώματα κι από άλλες χώρες».

Αμφισβητώντας τόσο το δημοσιονομικό αποτέλεσμα από μια τέτοια πολιτική, αλλά και το αποτέλεσμα για τους ίδιους τους φορολογούμενους πολίτες, ο κ. Λεβέντης και διερωτήθηκε: «Αν από την μία τα παίρνετε από τους πολίτες και από την άλλη τα δίνετε, αυτό τι όφελος θα έχει για τους δανειστές;».

Παράλληλα, τόνισε πως ούτως η άλλως η μείωση του αφορολόγητου, σε αντιστάθμισμα με τη μείωση του ΦΠΑ και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, δεν θα έχει κανένα θετικό αποτέλεσμα για τα χαμηλά εισοδήματα: «Δηλαδή αν κόψεις έναν μισθό - γιατί τόσο θα κοπεί από τον χαμηλοεισοδηματία με την πτώση του αφορολόγητου -κι αυτός δεν έχει σπίτι, για να πληρώσει μειωμένο τον ΕΝΦΙΑ και δεν μπορεί να αγοράσει και καταναλωτικά αγαθά, ώστε να επωφεληθεί της μείωσης του ΦΠΑ, από πού θα επιστρέψουν τα χρήματα από τις απώλειες;».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε και πάλι οικουμενική κυβέρνηση, που θα είναι αυστηρώς προσηλωμένη στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και θα εμπνέει εμπιστοσύνη στον λαό.

Δείτε ακόμη:

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Που είναι; Το έβαλε στα πόδια; Θα τον περιμένω μέχρι το βράδυ!

Τσίπρας: Κλείνει ο κύκλος της λιτότητας – Ισχύει το «ούτε ένα ευρώ»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top