Κομισιόν για Γιούνκερ: Καμία σχέση αυτά που είπε με αυτά που αποδόθηκαν!

Έκανε λόγο για «σοβαρή παρανόηση» - Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες

Κομισιόν για Γιούνκερ: Καμία σχέση αυτά που είπε με αυτά που αποδόθηκαν!

Η Κομισιόν κατηγορεί για παρερμηνεία της απάντησης που τους έδωσε ο Πρόεδρος της Κομισιόν σε σχέση με την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και της χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ στην εφαρμογή του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ Ελλάδας και θεσμών.

Πρόκειται για απάντηση που εδόθη στις Μαρία Χοάο Ροντρίγκιες (Πορτογαλία) και Γιούτα Στέινρουκ (Γερμανία) της Σοσιαλιστικής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου και σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν έφερε τον Πρόεδρο να λέει πως το κοινοτικό κεκτημένο δεν ισχύει στην εφαρμογή των μνημονίων στην Ελλάδα.

«Πρόκειται για παρερμηνεία της απάντησης του Προέδρου και παρανόηση το τι ακριβώς είναι το κοινοτικό κεκτημένο» σημειώνει εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Συνεχίζοντας μάλιστα αναφέρει «πρώτος ο Πρόεδρος Γιούνκερ ήταν αυτός που εξέφρασε την υποστήριξή του στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, σε κοινές δηλώσεις με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα τον Ιούνιο του 2015, αλλά και στο ίδιο το κείμενο της απάντησης». Επιπλέον σημειώνει ότι «η Κομισιόν ήταν αυτή που διεξήγαγε την αξιολόγηση των κοινωνικών επιπτώσεων του μνημονίου και ήμασταν εμείς που εξασφαλίσαμε να υπάρχει μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων που θα εργάζεται ακριβώς σε αυτά τα ζητήματα, αλλά και να πιστοποιήσουν ακριβώς την εφαρμογή του κεκτημένου και των βέλτιστων πρακτικών». 

Ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν εξήγησε ότι «πρόκειται για σοβαρή παρανόηση και παρερμηνεία, που κατά πάσα πιθανότητα κατασκευάστηκε κάπου».

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top