Σπίρτζης κατά συνδικαλιστών για τις απεργίες σε μετρό-ηλεκτρικό-τραμ

«Μας κρίνει ο ελληνικός λαός όλους για αυτά που κάνουμε» δήλωσε

Σπίρτζης κατά συνδικαλιστών για τις απεργίες σε μετρό-ηλεκτρικό-τραμ

«Το δικαίωμα της κινητοποίησης και της απεργίας είναι δικαίωμα του κάθε εργαζομένου. Μας κρίνει ο ελληνικός λαός όλους για αυτά που κάνουμε, είτε είμαστε πολιτικοί, είτε συνδικαλιστές» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο», σχετικά με  τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό-ηλεκτρικό-τραμ).    

 Ο υπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υποστήριξε ότι δεν υφίσταται θέμα πλήγματος στα έσοδα της ΣΤΑΣΥ, καθώς ούτως ή άλλως, τα έσοδά της προέρχονται από τον ΟΑΣΑ.

 «Με τον νόμο που ψηφίσαμε για την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών, έχουμε προβλέψει μερικές δράσεις και λειτουργίες των δύο οργανισμών των αστικών συγκοινωνιών, που είναι θυγατρικές του ΟΑΣΑ, να μεταφερθούν στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας προκειμένου να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα, να υπάρξει διαφάνεια, να υπάρξουν ορθολογικές και διαφανείς διαδικασίες» υποστήριξε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης: «Επομένως, έπρεπε να γίνει μια τροπολογία που θα επιτρέπει στην Αττικό Μετρό και όχι στη ΣΤΑΣΥ που λειτουργεί μέχρι σήμερα ημι-παράνομα - για να μην πω παράνομα - τους σταθμούς, τους νοικιάζει δηλαδή και εκμεταλλεύεται τη διαφήμιση σε αυτούς, να είναι και νόμιμο και να εξορθολογιστεί η λειτουργία αυτή. Αυτό γίνεται με την τροπολογία»

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top