ΠΑΡΑΔΟΧΗ Μπαλαούρα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη τακτική ήττα»

"Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον πόλεμο. Στρατηγική ήττα να μην υποστούμε" τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς ξεκινήσαμε διαφορετικά, ότι δεν θα υποταχθούμε στο Μνημόνιο. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη, τη μάχη αυτή τη χάσαμε, δεν την κερδίσαμε. Στην ιστορία συμβαίνουν αυτά, δίνεις μάχες, τις κερδίζεις. Το θέμα είναι να μη χάσουμε τον πόλεμο. Στρατηγική ήττα να μην υποστούμε. Υπεστήκαμε μια τακτική ήττα», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Αναφερόμενος στα μέτρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως δεν θα υπάρξουν βουλευτές που θα αρνηθούν να ψηφίσουν τα μέτρα, τα οποία θα οριστικοποιηθούν από τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

Ακόμη, ανέφερε ότι σε παλαιότερα άρθρα του είχε αναλύσει το πρόγραμμα των ΑΝΕΛ σημειώνοντας, ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όμως η συνεργασία προέκυψε από την αναγκαιότητα. Από κει και πέρα δεν υπήρχε άλλο κόμμα, θα έπρεπε να κάνουμε και να ξανακάνουμε εκλογές» επεσήμανε και πρόσθεσε: «Παρόλα αυτά η συνεργασία είναι πολύ καλή»

«Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί τη συμφωνία στο Eurogroup έντιμη και προωθητική», είπε. Σημείωσε δε ότι οι αποφάσεις θα είναι συλλογικές και εκτός από την Κοινοβουλευτική Ομάδα θα τεθούν και στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

«Μπήκαμε σε έναν συμβιβασμό» παραδέχτηκε ο Μάκης Μπαλαούρας, σημειώνοντας πως στο πλαίσιο αυτό «σας παίρνω 100 ευρώ και σας δίνω άλλα 100» το οποίο θα γίνει αυτόματα και μοιραία «άλλοι θα ευνοηθούν λιγότερο κι άλλοι πολύ λιγότερο».

Υποστήριξε δε ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν είχε πει ποτέ πως η προνομοθέτηση είναι αντισυνταγματική. «Δεν θα είναι νομοθετικές ρυθμίσεις υπό αίρεση, αυτό δεν μπορεί να γίνει συνταγματικά», είπε. «Δυστυχώς είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς και οι συμβιβασμοί έχουν και θετικές και αρνητικές πλευρές», επεσήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top