Debate στη Βουλή: O Τσίπρας απαντά σε ερώτηση του Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα

Η συζήτηση ξεκινά στις 10 το πρωί

Debate στη Βουλή: O Τσίπρας απαντά σε ερώτηση του Μητσοτάκη για την εγκληματικότητα

Στην Βουλή μετατίθεται η κόντρα Τσίπρα- Μητσοτάκη, αφού σήμερα ο Πρωθυπουργός θα απαντήσει σε ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί.

Η ερώτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Στην ερώτησή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας πως τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία.

«Από τη χρονική στιγμή της αναλήψεως της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ, παρατηρείται αύξηση των φαινομένων βίας και έξαρση της εγκληματικότητας» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «ειδικότερα, το τελευταίο χρονικό διάστημα παρακολουθούμε απαράδεκτα φαινόμενα: οχήματα και δημόσια κτίρια πυρπολούνται, αναρχικοί παρελαύνουν ένοπλοι στα Εξάρχεια, πολίτες και στελέχη πολιτικών κομμάτων ξυλοκοπούνται, αστυνομικοί δέχονται ένοπλες επιθέσεις, και μάλιστα με χρήση πολεμικών όπλων από παραφυάδες της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ «ειδικά τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε ένα οιονεί «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία» ενώ, όπως υποστηρίζει, ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, «όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας, ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών, αυξάνονται οι κλοπές και άλλα φαινόμενα εγκληματικότητας, για τα οποία η Αστυνομία δεν λαμβάνει εντολές παρέμβασης».

Στην επίκαιρη ερώτησή του, ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον Πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται το παρακράτος των Εξαρχείων και αν έχει τη βούληση, αλλά και σχέδιο, να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top