Τσίπρας σε Μοσκοβισί: Φτάνει πια με τη λιτότητα!

«Δεν θέλω άλλη λιτότητα, θέλω να δουν φως στο τούνελ οι Έλληνες» αποκρίθηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος

«Όχι άλλη λιτότητα» ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού στον Πιέρ Μοσκοβισί στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είδαμε τα αποτελέσματα της Eurostat και είδαμε ότι η ελληνική οικονομία έχει σημαντική υπεραπόδοση καθώς επιστρέψαμε στην ανάπτυξη. Οι προβλέψεις για το 2017 και 2018 μιλούν για σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης 2,5% και 3%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια του διαλόγου του με τον Ευρωπαίο Επίτροπο

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στις θυσίες του ελληνικού λαού» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν τα νούμερα και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού». 

«Χρειαζόμαστε μια συμμαχία των λογικών»

 

«Το μήνυμα είναι φτάνει πια με τη λιτότητα στην Ελλάδα. Μπορεί να είναι καταστροφική η συζήτηση για δημοσιονομικά μέτρα ακόμη και ενός ευρώ. Μπορούμε να συζητήσουμε για ένα μείγμα πολιτικό, για μεταρρυθμίσεις, αλλά χωρίς μέτρα λιτότητας» είπε ο κ. Τσίπρας.

«Δεν χρειαζόμαστε περισσότερο φορτίο αλλά μέτρα ανακούφισης. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό, ζωτικής σημασίας να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο λογικής, μια συμμαχία των λογικών» κατέληξε.

Μοσκοβισί: Θέλω οι Έλληνες να δουν φως στο τούνελ – Είμαι κατά της λιτότητας

 

«Είμαι εδώ για να εργαστώ μαζί σας» είπε από την πλευρά του ο Πιέρ Μοσκοβισί και πρόσθεσε: «Τα αποτελέσματα της Ελλάδας είναι πολύ ικανοποιητικά και είχαμε ανάπτυξη όπως εμφάνισαν οι πρόσφατες προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει ανάπτυξη 3% το 2018. Τα πράγματα πηγαίνουν καλά».

«Οι αποφάσεις πρέπει να βασίζονται στους πραγματικούς αριθμούς που είδαμε στις πρόσφατες προβλέψεις. Το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου θα μπορούσε να θέσει τις παραμέτρους μιας συμφωνίας. Με λίγες προσπάθειες από όλους, μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να τα καταφέρουμε» είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

«Θέλω οι Έλληνες να δουν ένα φως στο τούνελ της λιτότητας. Δεν είμαστε υπέρ της λιτότητας και κανένας θεσμός δεν είναι υπέρ της λιτότητας» κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξος. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top