Οι συνεργάτες δικηγόροι και οι καταγγελίες κατά Πετρόπουλου

Απάντησε ότι έχει κλείσει το γραφείο του ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Μία κατηγορία που υποφέρει από τις νέες ασφαλιστικές εισφορές, είναι οι συνεργάτες δικηγόροι, οι οποίοι οφείλουν να πληρώσουν μόνοι τους την εισφορά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους επαγγελματίες.

Το γεγονός εξελίχθη σε πολιτικό ζήτημα, διότι οι δικηγόροι κατηγορούν τον αρμόδιο υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, πως το έκανε, επειδή ο ίδιος διαθέτει μεγάλο δικηγορικό γραφείο.

Όπως υπενθύμισε η  Κατερίνα Παναγοπούλου, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μάρα Ζαχαρέα, οι δικηγόροι εξακολουθούν να είναι το κυρίαρχο κόμμα της Βουλής με ποσοστό 15,7 % επί του συνόλου των 300 βουλευτών και  συχνά ακούμε για ευνοϊκά διακείμενες ρυθμίσεις που τους αφορούν.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση,  κατηγορήθηκε ο υφυπουργός ότι λειτούργησε με ιδιοτέλεια,   ωστόσο απάντησε  ότι από τότε που ασχολήθηκε με την πολιτική έκλεισε το γραφείο του.

 Σε κάθε περίπτωση είναι αλήθεια ότι οι δικηγόροι είναι οι μόνοι που εξαιρούνται από τον επιμερισμό των εισφορών σε εργοδότη και εργαζόμενο και έτσι όσοι απασχολούνται με μπλοκάκι θα πληρώσουν μόνοι τους ολόκληρο το 37,95% της εισφοράς.

Σε αυτό όμως κύκλοι του υπουργείου απαντούν ότι "οι δικηγόροι διέπονται από τον Κώδικα περί Δικηγόρων και ΔΕΝ παρέχουν εξαρτημένη εργασία" έτσι είναι λογική η εξαίρεσή τους από τη ρύθμιση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top