Η Κομισιόν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τη συνάντηση Ντάισελμπλουμ- Βίζερ- Τσακαλώτου

Τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του STAR στις Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

Η Κομισιόν ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ τη συνάντηση Ντάισελμπλουμ- Βίζερ- Τσακαλώτου

Και η Κομισιόν επιβεβαίωσε πριν από λίγο τη σημερινή πολυμερή συνάντηση των θεσμών Ντάισελμπλουμ - Βίζερ - Τσακαλώτου για την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, κοινοτικές πηγές αναφέρουν πως η Κομισιόν θα εκπροσωπηθεί στο ανώτερο τεχνικό επίπεδο δηλαδή τον Μάρκο Μπούτι γενικό διευθυντή της γενικής διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν και τον Ντέκλαν Κοστέλο επικεφαλής της Κομισιόν στην Τρόικα.

Δεν πρόκειται να υπάρξουν εκπρόσωποι από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης. Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί δεν θα παραβρεθεί.

Τα διαπραγματευόμενα μέρη θα προσπαθήσουν να καθορίσουν το δημοσιονομικό διάδρομο για τα έτη μετά 2018 και τον τρόπο προληπτικής νομοθέτησης που αποτελεί απαράβατη προϋπόθεση για μια συμφωνία.

Στόχος είναι να καταγραφεί ένα "περίγραμμα μέτρων", τα οποία θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις όλων των πλευρών περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, έτσι ώστε να δώσει τη συγκατάθεση του και να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα.

Βρυξέλλες, Θάνος Αθανασίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top