Η ΝΔ βάζει το μαχαίρι στο κόκκαλο! Απαντήσεις ΤΩΡΑ για το ταξίδι Τσίπρα στο Παρίσι

Επίθεση Κικίλια στην κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό- Τα 6 ερωτήματα που έθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ

Φωτιές έχει ανάψει το ταξίδι του του Αλέξη Τσίπρα, με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Παρίσι, μετά την καταγγελία που έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ,το περασμένο Σάββατο. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε ότι μετά τη Σύνοδο των ηγετών του Νότου στη Λισαβόνα, ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έκανε κρυφό ταξίδι στο Παρίσι, αφήνοντας αιχμές ότι κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν την κρατική περιουσία για να κάνουν ταξίδια  αναψυχής. Παράλληλα, ζήτησε να κατατεθεί επίσημα το σχέδιο πτήσης του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από την αναχώρηση του από τη Λισαβόνα μέχρι την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, στη σημερινή έκτακτη συνέντευξη Τύπου, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό τον οποίο και κατηγόρησε πως κάνει «μεγάλη ζωή στην πλάτη των Ελλήνων». Παράλληλα, έθεσε 6 ερωτήματα σχετικά με το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι:

«Τα ερωτήματα που εγείρονται για το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι είναι πάρα πολύ σοβαρά.

1. Γιατί το ταξίδι του κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος έμεινε μυστικό και δεν υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις, πριν, κατά τη διάρκεια, ή μετά το ταξίδι αυτό; Θυμίζω ότι μόνο μετά από την πίεση της Νέας Δημοκρατίας, η Κυβέρνηση αναγκάστηκε να παραδεχτεί το ταξίδι, 6 μέρες μετά.

2. Υπήρχε, μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σύμβαση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τη Ρότσιλντ; Για ποιο λόγο ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του, Κυριακή απόγευμα, με τη Ρότσιλντ, χωρίς τον Υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον Πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανέναν συνεργάτη του για οικονομικά θέματα;

3. Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ;

4. Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Πάνος Καμμένος, γνώριζε εάν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να συναντήσει τη Ρότσιλντ; Επιμένει ο κ. Καμμένος στις απόψεις που, επί χρόνια, διατύπωνε για τη Ρότσιλντ;

5. Με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης κ. Μιχάλης Καλογήρου;

6. Ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, με τον κ. Τσίπρα, από τη Λισαβόνα στο Παρίσι; Περιμένουμε από την Κυβέρνηση να δώσει σήμερα τη λίστα των επιβαινόντων.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Ο ελληνικός λαός, που δοκιμάζεται, απαιτεί διαφάνεια και αλήθεια. Ο κ. Τσίπρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η εποχή που κορόιδευε τους πολίτες, χωρίς κόστος, έχει παρέλθει. Οφείλουν να απαντήσουν σήμερα. Η σιωπή ή οι υπεκφυγές τους, είναι ομολογία ενοχής. Για μας τίθεται μείζον πολιτικό ζήτημα».

Μαξίμου: Πήγαμε στο Παρίσι για δουλειές... όχι για αναψυχή!

Εντωμεταξύ όπως σας έχουμε ενημερώσει στο star.gr, το Μέγαρο Μαξίμου απάντησε αμέσως στην καταγγελία Γεωργιάδη, με non paper. Πέρα από τις κατηγορίες που «έριξε» στη ΝΔ για «αήθεις και ψευδείς πληροφορίες» παραδέχτηκε: «Ναι κάναμε μια ολιγόωρη στάση στο Παρίσι, όχι όμως για αναψυχή αλλά για… δουλειές». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η ολιγόωρη αυτή στάση στο Παρίσι έγινε για «συναντήσεις με τον Πρόεδρο της L΄Οreal, η οποία εταιρία προετοιμάζει μεγάλη επένδυση στη χώρα μας, με εκπροσώπους της επενδυτικής Τράπεζας Rothschild, που αποτελεί επίσημο Σύμβουλο του ΟΔΔΗΧ με αντικείμενο την προετοιμασία της εξόδου της χώρας στις αγορές, αλλά και με άλλους επενδυτικούς παράγοντες»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέμεινε όμως, και μέσω twitter είπε: «Τώρα που παραδέχονται ότι πήγε στο Παρίσι (χωρίς να το έχει ανακοινώσει) αναμένω την λίστα των επιβαινόντων» και πρόσθεσε: «Καλά αφού έκανε τέτοια συνάντηση για μεγάλη μάλιστα επένδυση στην Ελλάδα, γιατί την κράτησε κρυφή;...Πόσο ψεύτης!;».

Ερώτηση Άδωνη Γεωργιάδη στη Βουλή

Η συνέχεια όμως στην κόντρα δόθηκε σήμερα στη Βουλή, μετά από ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ζητώντας να κατατεθούν τα έγγραφα για το αν υπάρχει σύμβαση μεταξύ του ΟΔΔΗΧ και της επενδυτικής τράπεζας Ρότσιλντ, όπως ισχυρίστηκε το Μαξίμου στο non paper.

Κουμουτσάκος: Στις δημοκρατίες οι Πρωθυπουργοί δεν κάνουν κρυφά ταξίδια

«Στις δημοκρατίες οι Πρωθυπουργοί δεν κάνουν κρυφά ταξίδια αγνώστου σκοπού με το κυβερνητικό αεροσκάφος. Τελεία & παύλα. Εξηγήσεις τώρα» έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο twitter.

 

Λαζαρίδης: Ο πρωθυπουργός δεν παίρνει το αεροσκάφος μόνος του με συγγενικά του πρόσωπα, να πάει στο Παρίσι χωρίς να το συνοδεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί

Ο Μακάριος Λαζαρίδης μιλώντας στην ΕΡΤ επισήμανε ότι «Ο πρωθυπουργός δεν παίρνει το αεροσκάφος μόνος του με συγγενικά του πρόσωπα, να πάει στο Παρίσι χωρίς να το συνοδεύουν οι αρμόδιοι υπουργοί και να πηγαίνει με συγγενικά πρόσωπα και φίλους του. Ο Πρωθυπουργός όφειλε να το δημοσιοποιήσει αυτό. Εδώ είναι πάρα πολύ καθαρό ότι αυτό το ταξίδι αποκρύφθηκε. Δεν υπήρχαν μαζί του υπουργοί που συνδέονται, με ζητήματα της ανάπτυξης και των επενδύσεων» και πρόσθεσε:

«Δεν ανακοινώθηκε. Οι επενδυτές και οι τραπεζίτες βλέπουν τους πρωθυπουργούς  στα γραφεία τους. Δεν παίρνει ο πρωθυπουργός το αεροπλανάκι, να πάει να τους παρακαλέσει. Τρίτον υπάρχει σύμβαση, του ΟΔΔΗΧ με τη Ρόντσιλντ; απαντούμε, όχι. Άρα τι έκανε και είδε το Ρότσιλ, κι ο κ. Καμμένος μέχρι πρότινος ύβριζε έχω και τα tweet του εδώ και επιτίθεται τότε στον κ. Δένδια. Τα ξεχνάτε αυτά; Τα ξεχνάτε προφανώς».

Άδωνις: Ο κ. Τσίπρας θέλει να ζήσει την μεγάλη ζωή και γι’ αυτό θέλει να παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί

Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 επέμεινε ότι « Ο Αλέξης Τσίπρας είχε κρυφό ραντεβού με εκπρόσωπο της τράπεζας Ρότσιλντ κατά την διάρκεια του ταξιδιού αναψυχής. Ο κ. Τσίπρας συνάντησε, προφανώς  κρυφά από τον Καμμένο,  εκπρόσωπο της τράπεζας Ρότσιλντ. Είναι αδύνατον ο κ. Τσίπρας να έχει τεχνική κατάρτιση για να αντιληφθεί τα όσα θα του έλεγε ένας τραπεζίτης αυτής της διάστασης. Συναντάται μαζί του δηλαδή χωρίς να συνοδεύεται από κάποιον τεχνικό σύμβουλο;».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Την κρυφή συνάντηση δεν την ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα έχει τους λόγους του. Ποιος όμως εγγυάται ότι η τράπεζα αυτή δεν θα αξιοποιήσει εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων τις πληροφορίες που ενδεχομένως να πήρε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Θυμάστε ότι ο κ. Καμμένος στο παρελθόν κατηγορούσε τις προηγούμενες κυβερνήσεις για κρυφά  ραντεβού με την τράπεζα Ρότσιλντ»

Ο αντιπρόεδρος διερωτήθηκε: «Άραγε ο κ. Καμμένος γνώριζε για την συνάντηση Τσίπρα με Ρότσιλντ; Εάν ο κ. Καμμένος θεωρεί την επαφή με τον Ρότσιλντ τοξική ή εάν άλλαξε γνώμη οφείλει να βγει και να το δηλώσει» και συνέχισε: «Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν να πηγαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός να συναντήσει τους επενδυτές κι όχι να έρθει ο επενδυτής στο Μαξίμου. Στο περιθώριο συναντήσεων μπορεί να τύχει να γίνει, αλλά όχι να πάρει ο πρωθυπουργός το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και να τον επισκεφθεί. Ο κ. Τσίπρας θέλει να ζήσει την μεγάλη ζωή και γι’ αυτό θέλει να παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί. Και είναι λυπηρό οι βουλευτές του να ψηφίζουν όσα τους ζητούν μόνο και μόνο για να ζει την μεγάλη ζωή ο κ. Τσίπρας εις βάρος του ελληνικού λαού. Και την συνάντηση αυτή έτυχε να την μάθω, πόσες έγιναν που δεν τις μάθαμε;».

ΔΕΙΤΕ επίσης: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος! Γεωργιάδης: «Αυτός ο Καρανίκας ούτε το ημερολόγιο δεν άνοιξε»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top