Καμμένος: Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν, ούτε σημαίες που τις παίρνει ο αέρας

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απαντά στις επιθέσεις των Τούρκων

Νέα επίθεση στον Πάνο Καμμένο έκανε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως μεταδώσαμε νωρίτερα στο star.gr.

Στη γραπτή ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι με θλίψη αντικρίζονται η γλώσσα, το ύφος και οι εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξή του κι επισημαίνει: «Καταδικάζουμε τις αβάσιμες, ανάρμοστες και ανήθικες εκφράσεις που χρησιμοποίησε για τη χώρα μας και τον Πρόεδρό μας και του τις επιστρέφουμε. Είναι ατυχές ένα άτομο που στερείται κατανόησης και ευσυνειδησίας, που αγνοεί τους πιο βασικούς κανόνες ευγενείας στο διεθνές πεδίο, αγνοεί τα διμερή θεμελιώδη κείμενα σχετικά με την άτακτη μετανάστευση έχει τον τίτλο του Έλληνα Υπουργού Άμυνας σε μια περίοδο δύσκολη που περνά όλη η διεθνής κοινότητα και η περιοχή μας».

Ο υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος είχε πει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ότι προτίθεται να ξαναπάει, φυσικά, στα Ίμια ενώ σε νέα συνέντευξη που παραχώρησε στη Real News αναφέρεται στις τουρκικές αιτιάσεις περί υπάρξεως γκρίζων ζωνών.

«Γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο δεν υπάρχουν, ούτε σημαίες που τις παίρνει ο αέρας», λέει ο κ.Καμμένος

Ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας τονίζει επίσης ότι λυπάται για τις προσπάθειες δημιουργίας έντασης από πλευράς Άγκυρας. «Αντιλαμβάνομαι», λέει χαρακτηριστικά, «τη δύσκολη θέση που βρίσκονται εν όψει της ιδρύσεως του κράτους του Κουρδιστάν».

Θεωρεί δε ότι η νέα αμερικανική κυβέρνηση έχει αντιληφθεί πως δεν πρέπει να διαταραχθούν οι ισορροπίες στο Αιγαίο, καθώς η Ελλάδα αποτελεί κέντρο σταθερότητας απέναντι σε έναν επικίνδυνα αναπτυσσόμενο ισλαμικό εξτρεμισμό.

Όταν ρωτήθηκε «αν οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση» ήταν κατηγορηματικός: «Απόλυτα» ήταν η λακωνική αλλά ουσιαστική απάντησή του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top