Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ξέρει πως το παράλληλο νόμισμα είναι έτοιμο από το 2014

Άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών

Βαρουφάκης Εφημερίδα των Συντακτών

Ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος διαπραγματευόταν επί έξι μήνες με τους δανειστές με... δημιουργική ασάφεια και τελικά οδηγηθήκαμε στο τρίτο μνημόνιο, έγραψε άρθρο για τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις!

Σε άρθρο του το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι οι ψευδαισθήσεις του Μαξίμου "πως θα μπορούσε να εκλογικευτεί το τρίτο μνημόνιο",  έχουν αρχίσει να καταρρέουν.

Ο Πρωθυπουργός - αναφέρει ο κ.Βαρουφάκης - υπόσχεται, άλλη μια φορά, ότι δεν πρόκειται (αυτή τη φορά) να υποκύψει, νομοθετώντας νέα μέτρα λιτότητας για μετά το 2018. «Το εννοεί ή μήπως, άλλη μια φορά, δεν το εννοεί και είναι έτοιμος την ύστατη στιγμή - λίγο πριν από την αποπληρωμή του προσεχούς Ιουλίου των ομολόγων μας που κατέχει η ΕΚΤ - να ξανα-“σώσει” τη χώρα από την “επίσημη χρεοκοπία” υπογράφοντας ό,τι παλιόχαρτο του φέρει ο κ. Χουλιαράκης συγγεγραμμένο από τον κ. Βίζερ και τον κ. Κοστέλο»,  διερωτάται ο γνωστός οικονομολόγος. .

«Ο κ.Τσίπρας γνωρίζει ότι η σχεδίαση του παράλληλου συστήματος πληρωμών είναι έτοιμη από το 2014», επισημαίνει ο κύριος Βαρουφάκης, καλώντας  τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει σε ρήξη με τους δανειστές.

Όπως λέει, ο εναλλακτικός δρόμος συνίσταται είτε σε ακόμη ένα «ναι σε όλα», είτε στις εκλογές, ώστε να “αναλάβουν ο κ. Μητσοτάκης ή/και ο κ. Στουρνάρας την εκούσια ή ακούσια δρομολόγηση του Σχεδίου Σόιμπλε”, το οποίο είναι το Grexit»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top