Πολάκης: «Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι... ντάλα μεσημέρι!»

Τι είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε ομιλία του στο Αιγάλεω

Σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης. Μάλιστα, για την αξιολόγηση είπε με αισιοδοξία ότι σύντομα θα κλείσει.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει και θα είναι ντάλα μεσημέρι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην κλείσει η αξιολόγηση… Δεν πρόκειται να δεχθούμε προληπτική νομοθέτηση. Η επιμονή στην προληπτική νομοθέτηση στοχεύει στην πολιτική ταπείνωση της κυβέρνησης, για να καταφέρουν να μας ρίξουν. Και θέλουν να μας ρίξουν γιατί το «μαχαίρι» μπαίνει πολύ βαθιά στα θέμα διαφθοράς».

Σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στο χώρο της Υγείας την περίοδο πριν τον Ιανουάριο του 2015 προχώρησε ο Παύλος Πολάκης, με την ταυτόχρονη δέσμευση: «τα έχουμε βάλει με πολύ ‘χοντρά' συμφέροντα και έτσι θα συνεχίσουμε».

Έκανε, παραλλήλως, αναφορά στην τρέχουσα φάση της διαπραγμάτευσης υποστηρίζοντας ότι επιδιώκεται η πολιτική ταπείνωση και εν τέλει η πτώση της κυβέρνησης, μέσω της επιμονής στην προληπτική νομοθέτηση.

Ο Παύλος Πολάκης είπε ακόμα ότι από το 1996 έως το 2010 έγινε... γλέντι με το δημόσιο χρήμα στον χώρο της Υγείας. «Από τα 340 δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιο χρέος, τα 84,5 δισεκατομμύρια προέρχονται από την Υγεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το πολιτικό κλίμα και τις δημοσκοπήσεις, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «όσο και αν είναι πικραμένος ο λαός, ακουμπά τις ελπίδες του στον ΣΥΡΙΖΑ». Μίλησε για  «ψεύτικες δημοσκοπήσεις» που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και συμπλήρωσε ότι «ο κόσμος είναι ακόμα σε στάση αναμονής».

Επίσης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, ισχυριζόμενος ότι θα υπογράψει όλα όσα του ζητήσουν οι εταίροι και θα ολοκληρώσει την καταστροφή, που δεν ολοκληρώθηκε το 2014.

Κάνοντας τον κυβερνητικό απολογισμό της διετίας, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, είπε πως έγιναν μετρήσιμα πράγματα που στήριξαν τους πολίτες, φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα: ενδεικτικώς τη μείωση, κατά 4%, της ανεργίας, το πρόσφατο επίδομα προς 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, η σαφής βελτίωση της κατάστασης στη δημόσια Παιδεία, τα σχολικά γεύματα, οι παραπάνω 13.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς.

Ακόμα, αναφέρθηκε στην αύξηση της χρηματοδότησης για τα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ, την πρόσληψη μόνιμου και μη μόνιμου προσωπικού, ενώ η μεγαλύτερη, με ταξική χροιά, παρέμβαση -όπως είπε- ήταν αυτή της κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών. Στο σημείο αυτό, αναρωτήθηκε μάλιστα ποια ήταν η αντίδραση μέσων ενημέρωσης και συνδικαλιστικών φορέων την εποχή της μαζικής αποχώρησης στελεχών από τις δομές υγείας. Όπως και κατήγγειλε ότι δημιουργούνται θέματα προς εντυπωσιασμό, ακόμη και με φωτομοντάζ!

Τέλος, μίλησε και για την συμφωνία του καλοκαιρού του 2015: «Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά ήταν ένας συμβιβασμός που μας επέτρεψε να μείνουμε όρθιοι».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top