Οικονομία, ασφάλεια, προσφυγικό στη Σύνοδο της Λισαβόνας με την συμμετοχή Τσίπρα

Να συντονίσουν τις δράσεις τους επιθυμούν οι νότιες χώρες της ΕΕ

Οικονομία, ασφάλεια, προσφυγικό στη Σύνοδο της Λισαβόνας με την συμμετοχή Τσίπρα

Με στόχο την σύγκλιση σε κοινές θέσεις για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και ειδικότερα για αυτές που αφορούν τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, προσέρχονται Ελλάδα, Κύπρος, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, στη 2η Σύνοδο των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιείται στη Λισαβόνα, σε συνέχεια της 1ης Συνόδου στην Αθήνα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα ζητήματα της οικονομίας, της ασφάλειας και το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Με τη συνάντηση της Λισαβόνας, οι Αλέξης Τσίπρας (Ελλάδα), Νίκος Αναστασιάδης (Κύπρος), Φρανσουά Ολαντ (Γαλλία), Αντόνιο Κόστα (Πορτογαλία), Πάολο Τζεντιλόνι (Ιταλία), Τζόζεφ Μουσκάτ (Μάλτα), αποσκοπούν στο να συντονίσουν και να επεξεραγαστούν περαιτέρω τις θέσεις τους.

Ο διάλογος που διεξάγεται για το μέλλον της Ευρώπης, είχε ξεκινήσει στην Μπρατισλάβα τον περασμένο Σεπτέμβριο και συνεχίζεται με τις συνόδους κορυφής που έχουν προγραμματιστεί για τις 3 Φεβρουαρίου στη Μάλτα και για τις 25 Μαρτίου στην ιταλική πρωτεύουσα, για τα 60 χρόνια από την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top