«Μασάζ» Αποστόλου στους αγρότες με ευρωπαϊκά προγράμματα 250 εκ. ευρώ

«Η κυβέρνηση βρίσκεται κοντά σας» υποστήριξε

«Μασάζ» Αποστόλου στους αγρότες με ευρωπαϊκά προγράμματα 250 εκ. ευρώ

Να κατευνάσει του αγρότες, αρκετοί εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στα μπλόκα,  επιχείρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.   

Όπως ανακοίνωσε εγκαινιάζοντας την «4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών & Έλληνες παραγωγοί», σύντομα πρόκειται να προκηρυχθεί το πρόγραμμα για τη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων, ύψους 250 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας και του εξωγωγικού προσανατολισμού των γεωργικών προϊόντων.

 Ο κ. Αποστόλου ανέφερε ότι τα μέτρα που προκηρύχτηκαν και θα προκηρυχθούν αυτή τη περίοδο θα ξεπεράσουν το 1,5 δισ. ευρώ, ενώ συνολικά με το νέο ΠΑΑ 2014-2020 θα αναμοχλευθούν για τη στήριξη των επενδύσεων στον αγροτικό χώρο περισσότερα από 6 δισ. ευρώ. Επισήμανε ακόμα  ότι το 2016 υλοποιήθηκαν προγράμματα για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπέρασε τα 150 εκατ. ευρώ.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι κυρίως τώρα στα δύσκολα, η κυβέρνησή βρίσκεται κοντά σας. Στηρίζουμε τις προσπάθειές σας, ώστε αυτά τα πολύτιμα προϊόντα που έχετε στα χέρια σας, να γίνουν εφαλτήριο και μοντέλο για την οικονομική ανάκαμψη» τόνισε.

 «Πιστεύουμε ακράδαντα και θέλουμε να το κάνουμε κοινή συνείδηση, ότι ο πρωτογενής τομέας, η γη και η διατροφή, ίσως να είναι τα μόνα που κρατούν πάντα σταθερές αξίες, ότι η παραγωγική ύπαιθρος μπορεί να σηκώσει το μεγάλο βάρος της οικονομικής ανάκαμψης και προσπαθούμε για το σκοπό αυτό να παράξουμε όλα τα απαραίτητα εργαλεία για τη στήριξή σας» συμπλήρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top