Γιακουμάτος στη Σταμάτη: «Κολλητική αρρώστια η ομοφυλοφιλία»!

Τον «άδειασε» ο πρόεδρος της ΝΔ - Ζήτησε συγγνώμη ο βουλευτής μετά τον σάλο

«Κολλητική αρρώστια» χαρακτήρισε  ο βουλευτής της ΝΔ  Γεράσιμος Γιακουμάτος την ομοφυλοφιλία σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά και την  Σάσα Σταμάτη!  

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση» τόνισε ο κ. Γιακουμάτος, ενώ προχώρησε με την ιατρική του του  ιδιότητα και σε...«επιστημονική ανάλυση:

«Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα» σε αντιπαραβολή προφανώς με όσους γίνονται από επιλογή ομοφυλόφιλοι.      

Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι δεν είναι ομοφοβικός και ότι έχει φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά «απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα». Για τα τελευταία υποστήριξε:  « Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια»! .

Αποστάσεις από την δήλωση Γιακουμάτου πήρε αρχικά η ΝΔ,  με μια λακωνική ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου της Β. Κικίλια στο twiiter.  «H NΔ  σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου» έγραψε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.  

Σχόλιο για το ζήτημα έκανε και ο εκπρόσωπος τύπου του  ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος δήλωσε: «Το ερώτημα που προκύπτει μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ Γιακουμάτου είναι αν ο ρατσισμός και η ομοφοβία για την Ν.Δ. είναι "κολλητική ασθένεια", απλή ίωση ή επιδημία.Την απάντηση οφείλει να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης».

Η συγγνώμη Γιακουμάτου

Ο κ. Γιακουμάτος πάντως στη συνέχεια, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε έκανε λόγο για «μεγάλη σπέκουλα» για ζήτησε  συγγνώμη από «όλους όσους  εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων  εθίγησαν».

Συγκεκριμένα ο κ. Γιακουμάτος δήλωσε:

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι:

Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα.

Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικός παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης.

Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

 

Μητσοτάκης :  Η ΝΔ δεν ανέχεται καμία διάκριση

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο twitter, «άδειασε» τον βουλευτή του κόμματός του  επισημαίνοντας: « Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει & να ζητήσει συγγνώμη απ' όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση». 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top