Σφοδρή επίθεση Αλέξη σε Κυριάκο: «Σιγά τα αίματα κύριε Μητσοτάκη!»

«Φτερνίστηκαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και αρρωστήσατε στην Αθήνα»

Για το αγροτικό κλήθηκαν να συζητήσουν οι πολιτικοί αρχηγοί, αλλά οι πολιτικές αντιπαραθέσεις και για άλλα ζητήματα δεν πρόκειται να λείψουν.

Ο Πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις δεσμεύσεις του, τη θέση που κρατά απέναντι στο ΔΝΤ αλλά μέχρι και το... ΣτΕ! (για το οποίο είπε ότι η απόφαση που πήρε τους δικαιώνει!).

Αρχικά είπε χαρακτηριστικά: «Θέλετε να εκβιάσετε μια σύγκρουση της κυβέρνησης με του αγρότες, ελπίζοντας κάτι να καρπωθείτε. Ο κόσμος θυμάται πολύ καλά ποιοι είσαστε! Ο κόσμος θυμάται ότι εσείς που διαμαρτύρεστε δήθεν για τα υψηλά πλεονάσματα είχατε συμφωνήσει υψηλά πλεονάσματα για το 2016 και 2017. Που σημαίνει φόρους και περικοπές. Γιατί δεν το εξηγείτε στους πολίτες; Για εσάς ανάπτυξη σημαίνει αφορολόγητες επιχειρήσεις»

Μάλιστα, έδωσε και μια συμβουλή: "Η οργή του λαού σας έριξε. Μην υποτιμάτε τη νοημοσύνη του!"

Και συνέχισε, με ειρωνικό ύφος: «Σιγά τα αίματα κύριε Μητσοκάκη!» αναφερόμενος στη δέσμευσή του για μονομερή μείωση της φορολογίας.

«Φτερνίστηκαν στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών και αρρωστήσατε στην Αθήνα. Πανηγυρίσατε με χαιρεκακία το πάγωμα των μέτρων για το χρέος. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και γέλασαν εκείνοι που έκαναν Χριστούγεννα με αξιοπρέπεια. Καμία μονομερή ενέργεια δεν έχετε να κάνετε κύριε Μητσοτάκη».

«Μου κάνει εντύπωση είπε ο πρωθυπουργός ότι ο Μητσοτάκης και οι συνεργάτες του βγαίνουν στα ΜΜΕ δεν ρωτούνται σε ποιό δημοσιονομικό πλαίσιο θα υλοποιήσουν αυτά που δεσμεύονται. Που θα βρείτε τα λεφτά; Δεν ερωτάστε για το προφανές ότι στήνετε το πολιτικό σας αφήγημα για να προχωρήσετε σε αυτό που θέλετε να υλοποιήσετε. Απολύσεις στον δημόσιο τομέα» επισήμανε.

«Η πραγματική αντιπαράθεση δεν είναι αυτή. Είναι η αντιπαράθεση μεταξύ των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας και του συστήματος μιας αλαζονικής ελίτ που εσείς εκπροσωπείτε. Ακούστε μια και καλή. Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί πάντα να διασφαλίσει τους πιο αδύναμους. Δυόμιση εκατομμύρια ανασφάλιστοι έχουν την δυνατότητα περίθαλψης. Ανοίξαμε στα χρόνια της κρίσης τα σχολεία μας κανονικά με βιβλία. Προστατεύουμε την πρώτη κατοικία των φτωχών. Φέραμε ένα νόμο για τα ΜΜΕ που λοιδορήσατε. Δυστυχώς για εσάς και παρά την απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση του ΣτΕ μας δικαιώνει»

«Μας είχατε ζαλίσει για το succes story του Σαμαρά. Αλλά εμείς δεν θα μιλησουμε για succes story. Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται δουλειά, κόπος, χρόνος. Ξέρουμε καθημερινά τον αγώνα που δίνουν οι άνθρωποι του μόχθου. Τον αγώνα που δίνουν για την επιβίωση. Και δεν ζουν με φαντασιώσεις. Έχουμε συνείδηση των δυσκολιών. Αντιμετωπίσαμε την φοροδιαφυγή, καταπολεμήσαμε την διαφθορά και αυτός είναι ο δρόμος που θα μας επιτρέψει την δυνατότητα μιας μεγαλύτερης φορολογικής ελάφρυνσης στους πιο αδύναμους. Πετύχαμε ρεκόρ στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ. Ολοκληρώνουμε τα μεγάλα έργα που είχαν κολλήσει και είχαν κολλήσει γιατί δεν τα βρίσκατε στην μοιρασιά»

«Καλό θα ήταν να εγκαταλείψετε το σχέδιό σας και να μας πείτε ευθέως κύριε Μητσοτάκη, τι ακριβώς θέλετε. Να υπογράψουμε ότι μας δώσουν; Συμφωνείτε με τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ; Θέλετε να συνεχιστεί στην χώρα το καθεστώς εξαίρεσης από τους εργασιακούς νόμους; Θέλετε μέτρα 4,5 δις; Αυτό που θέλετε είναι να αποτύχει η χώρα και να καρπωθείτε την επιτυχία εσείς Και να έρθετε ως Λευκός Ιππότης και Σωτήρας. Θα διαλύσετε το κοινωνικό κράτος θα κάνετε απολύσεις και θα ξεπουλήσετε την δημόσια περιουσία.

«Σας ζητώ να απαντήσετε σήμερα και σε συγκεκριμένα ερωτήματα κύριε Μητσοτάκη. Συνεχίζετε να θεωρείται την πιθανή αποχώρηση του ΔΝΤ ως μια καταστροφική εξέλιξη; Ότι οι πιο σκληροί από τους δανειστές πρέπει να επιμένουν σε σκληρά μέτρα; Να προχωρήσουμε σε ομαδικές απολύσεις; Θεωρείτε ιδεοληψία της Αριστεράς την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων; Ο λαός παλεύει σε δύσκολες συνθήκες και είναι σε θέση να καταλάβει ποιός προσπαθεί να μπλοκάρει την ανάκαμψη της οικονομίας. Η δεύτερη αξιολόγηση και θα κλείσει και χωρίς επιπλέον μέτρα. Όσο και αν εσείς παλεύετε για το αντίθετο. Θα μείνετε με το αίτημα για εκλογές να κοιτάτε απογοητευμένοι. Εμείς προχωράμε μπροστά και δεσμευόμαστε ότι τα πράγματα θα είναι καλύτερα για την χώρα και την οικονομία»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top