Ο Ερντογάν «βρυχάται» λίγες ώρες μετά την ιστορική διάσκεψη στη Γενεύη

Τι ανέφερε ο Μ. Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Star για τις απειλές σε βάρος Ελλάδας και Κύπρου

Στις πιθανές αιτίες των απειλών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εις βάρος Ελλάδας και Κύπρου, μία μόλις ημέρα μετά την ιστορική διάσκεψη στη Γενεύη, αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα από την πόλη της Ελβετίας.      

Ο Μ. Ιγνατίου επισήμανε ότι «ο κ.  Ερντογάν είναι μία ψυχοπαθητική περίπτωση», επικαλούμενος  μία σειρά γεγονότων που συνέβησαν στην Γενεύη, αλλά και τα όσα αναγκάσθηκε να δεχθεί η Τουρκία:   

-Κατ’αρχήν, η Άγκυρα αναγκάσθηκε να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κάτι που δεν το δεχόταν επί 42 χρόνια.  

- Η τουρκική πλευρά αναγκάσθηκε να δώσει χάρτες για το εδαφικό, με τις περιοχές που θα αναγκασθεί να επιστρέψει, που του ήταν οδυνηρό.

- Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είχε δυσάρεστο επεισόδιο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Γιούνκερ.   

Την ίδια στιγμή, όπως πρόσθεσε ο γνωστός δημοσιογράφος, ο Ερντογάν υποσχέθηκε ασφάλεια στους πολίτες της Τουρκίας και αντί αυτής  υπάρχει μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων.  

Αλλά και η οικονομία της χώρας καταρρέει, παρότι προσπάθησε να στηρίξει με τεράστια ποσά την τουρκική λίρα.  

Ακριβώς για τους ίδιους λόγους,  εξήγησε ο Μ. Ιγνατίου, ο Ερντογάν στρέφεται με απειλές εις βάρος της Ελλάδας και την Κύπρου, αλλά όπως προειδοποίησε «δεν το κάνει για εσωτερικούς λόγους. Τα εννοεί  αυτά που λέει και είναι πολύ επικίνδυνος».  

Για τις συνομιλίες πρόσθεσε ότι θα ξεκινήσουν ξανά στις 18 του μηνός στην Ελβετία. Όχι στην Γενεύη και στον ίδιο χώρο (που είναι δεσμευμένος  για άλλους λόγους),  αλλά ενδεχομένως στη Ζυρίχη, που όμως δεν αρέσει στον Ν. Αναστασιάδη, γιατί θυμίζει τη Συνθήκη της Ζυρίχης. 

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, τουρκικά πολεμικά πλοία βγήκαν από τους ναυστάθμους για να κάνουν επιχειρησιακή εκπαίδευση. Το τελευταίο διήμερο, περίπου δέκα τουρκικές φρεγάτες και κορβέτες κάνουν ασκήσεις πυρών στον κόλπο του Ξηρού απέναντι από τη Σαμοθράκη.  Αλλά και απέναντι από τη Ρόδο, στον Κόλπο του Μαρμαρά, ασκούνται τουρκικά πολεμικά πλοία, στην πλειοψηφία τους πυραυλάκατοι.  Ελληνικά πολεμικά πλοία παρακολουθούν διακριτικά τις τουρκικές ασκήσεις.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top