Κυπριακό ώρα… χαμού! Κύπριοι εναντίον Κοτζιά – Αναστασιάδης: Δεν θέλω κουτσομπολιά!

Μερικοί πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου και τεχνοκράτες στρέφουν τα βέλη τους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας

Κυπριακό ώρα… χαμού! Κύπριοι εναντίον Κοτζιά – Αναστασιάδης: Δεν θέλω κουτσομπολιά!

Έντονο είναι το παρασκήνιο όσον αφορά την ένταση (ή καλύτερα τις εντάσεις) γύρω από τις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Η κυπριακή εφημερίδα Πολίτης στο πρωτοσέλιδό της αφήνει αιχμές για αρνητικό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Λευκωσίας, λέγοντας πως «συνέχεια ήθελε ο γ.γ. (του ΟΗΕ) όχι όμως ο Κοτζιάς» και πως υπήρξε «σύγχυση από εσπευσμένες ανακοινώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου και τεχνοκράτες στρέφουν τα βέλη τους εναντίον του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά, ακολουθώντας πορεία ρήξης με την  Αθήνα.

Ειδικότερα, το ΑΚΕΛ και ο Δημοκρατικός Συναγερμός καταλογίζουν –σύμφωνα με τις πληροφορίες- στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ευθύνη για την αρνητική κατάληξη της Διάσκεψης της Γενεύης, αν και ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης (ο οποίος διαφωνεί με αυτή την τακτική) φέρεται να τους έχει ενημερώσει ότι την απόλυτη ευθύνη έχουν οι Τούρκοι, οι Βρετανοί και ο Έσπεν Άιντα, ο οποίος συνεργάστηκε με τους κ. Τσαβούσογλου και Τζόνσον στην εξεύρεση φόρμουλας παραμονής των στρατευμάτων και συνέχισης των εγγυήσεων.

Αναστασιάδης: Δεν ασχολούμαι με κουτσομπολιά – Άψογη η συνεργασία με τον Κοτζιά

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης διέψευσε κάθε φήμη για δική του διάσταση με την ελληνική πλευρά, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες στην Ελληνική κυβέρνηση για την αμέριστη στήριξη και την άψογη συνεργασία.

Απαντώντας, μάλιστα σε ερώτημα για τον υπήρξε προστριβή με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, είπε κατηγορηματικά: «Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με κουτσομπολιά. Με τον κ. Κοτζιά και την ελληνική κυβέρνηση είμαστε σε απόλυτη συνεργασία και συνεννόηση».

Ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ακόμη πως η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ και θα συνεχίσει να είναι είτε επιτευχθεί λύση είτε όχι και πρόσθεσε: «Αν η Τουρκία δεν ήθελε να συνεργαστεί, δεν θα ήταν στις διαπραγματεύσεις, δεν θα επεξεργαζόταν προτάσεις, να ειναι κοινά αποδεκτά τα θέματα εγγυήσεων κτλ. Δεν ειναι θέμα αν ελπίζω, ενόσω ο διάλογος μένει ζωντανός και γίνονται βήματα ελπίζω. Άλλη η ελπίδα άλλο το τελικό αποτελεσμα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top