Παππάς: Θα οριστεί τίμημα για τη λειτουργία των καναλιών μέχρι να δοθούν άδειες

Τι είπε για τέλος συχνοτήτων, φόρο διαφήμισης και online media

Παππάς: Θα οριστεί τίμημα για τη λειτουργία των καναλιών μέχρι να δοθούν άδειες

«Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αποκλίνει από την τήρηση του Συντάγματος και των νόμων» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή.

«Η ανεξάρτητη αρχή και η πολιτική ηγεσία οφείλουν να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον» είπε για το ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και προσέθεσε ότι το δημόσιο συμφέρον επιτάσσει υψηλό τίμημα για τη λειτουργία των καναλιών.

Κληθείς να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν από το ΕΣΡ προκειμένου να επιβληθούν διαδικασίες στο τηλεοπτικό τοπίο και τι γίνεται με την είσπραξη του τέλους συχνοτήτων και του φόρου διαφημίσεων, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι δεν θα αφεθεί χρονικό διάστημα λειτουργίας των καναλιών στο τσάμπα. Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι πολύ σύντομα θα φέρει η κυβέρνηση τη ρύθμιση που θα καλύπτει το τίμημα για τη λειτουργία των καναλιών μέχρι τη διαδικασία αδειοδότησης. 

«Είναι προφανές ότι το ΕΣΡ έχει την πλήρη στήριξη και υποστήριξή μας, πολιτική, ηθική και υλικοτεχνική» είπε ο κ. Παππάς και τόνισε ότι έχει παραδοθεί στην ανεξάρτητη αρχή όλο το υλικό που είχε συγκεντρώσει η κυβέρνηση και αυτό είναι μια σημαντική περιουσία.

«Κρυστάλλινη και διαφανέστατη η διαδικασία» επιμένει ο υπουργός

Μάλιστα, ο κ. Παππάς την ίδια ημέρα που δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκαν τόσο η απόφαση του υπουργού επικρατείας για μεταβίβαση της διαγωνιστικής διαδικασίας στην γενική γραμματεία ενημέρωσης, όσο και η απόφαση του γενικού γραμματέα ενημέρωσης περί συστάσεως 5μελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού, επιμένει για «διαδικασία κρυστάλλινη και διαφανέστατη»!

Όπως χαρακτηριστικά είπε έγινε μια «διαδικασία κρυστάλλινη και διαφανέστατη», η οποία «ως προς την εσωτερική της συνοχή δοκιμάστηκε στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο σε κάθε της βήμα και μόνο για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων έχουμε την αρνητική, δυστυχώς, για τα συμφέροντα του Δημοσίου απόφαση».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην προσφυγή των καναλαρχών με την οποία ζητούν να μην υποβάλουν δήλωση «πόθεν έσχες»: «Εάν υπάρχει ίχνος ντροπής και τσίπας πρέπει να αποσυρθεί αυτή η προσφυγή».

Είπε ακόμη ότι από την αρχή του 2015 μέχρι σήμερα έχουν καταβληθεί 60 εκατομμύρια για το τέλος διαφήμισης ενώ καταβάλλεται και το τέλος συχνοτήτων. 

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με όσα είπε, θέμα χρόνου είναι η διαδικασία του μητρώου online media, ώστε διαφήμιση να μπορούν να παίρνουν μόνο όσα μέσα ενημέρωσης του διαδικτύου έχουν εγγραφεί στο σχετικό μητρώο, ενώ το δρόμο για τη Βουλή παίρνει και η νομοθετική πρωτοβουλία για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top