ΣΥΣΣΩΜΟΣ ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Ανακοινώσεις από Μαξίμου, ΝΔ, Ποτάμι. ΚΚΕ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων- Τι δήλωσε η Φώφη Γεννηματά

Τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών που βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος. Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο πόδι και ευτυχώς νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο.

Μαξίμου: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη»

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τέτοιες ενέργειες δεν κάμπτουν το φρόνημα των ελληνικών Αρχών, που το τελευταίο διάστημα έχουν αποδείξει πως επιτελούν επιτυχώς το καθήκον τους.   Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης» ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού.

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «δολοφονική επίθεση» που στόχο είχε «να θρηνήσουμε θύματα», ενώ η Φώφη Γεννηματά, αφού επισκέφθηκε τον τραυματία αστυνομικό, έκανε αναφορά στο άβατο των Εξαρχείων «που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης».

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

«Η Δημοκρατία έχει τη δύναμη να νικήσει τους αρνητές της» δήλωσε και πρόσθεσε ότι πρόκειται για χτύπημα που είχε ως στόχο τους αστυνομικούς που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το ίδιο το κόμμα ως θεσμό της Δημοκρατίας.

«Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας ότι η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

«Σήμερα δε θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα» υπογράμμισε.

Από τις πρώτες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, ήταν αυτή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέσω twitter, ευχήθηκε περαστικά στον αστυνομικό.

Mήνυμα Θεοδωράκη στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ένα tweet στέλνει μήνυμα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα, για το πυρ που άνοιξε άγνωστος εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Πρόκειται για ενέργεια που δημιουργεί ερωτηματικά για τους δράστες και τις επιδιώξεις αυτής της επίθεσης» αναφέρει σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος. «Το ΚΚΕ εύχεται ταχεία ανάρρωση στον τραυματία αστυνομικό», καταλήγει.

Η ανακοίνωση των ΑΝΕΛ:

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση εναντίον ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη».

Τα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου, τονίζοντας ότι «εγκληματικές ενέργειες είναι απαράδεκτες στη Δημοκρατία και δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές».

«Ευχόμαστε γρήγορα περαστικά στον αστυνομικό φρουρό που τραυματίστηκε κατά την επίθεση» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Παπαδοπούλου.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Κεντρώων:

«Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση κατά αστυνομικών που φύλαγαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά την διάρκεια της επίθεσης», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Η βία από όπου και αν προέρχεται και όπου και αν στοχεύει, βρίσκει αντίθετη ολόκληρη την ελληνική κοινωνία».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top