Κρίσιμος ο Ιανουάριος για την κυβέρνηση- Στο επίκεντρο Κυπριακό και αξιολόγηση

Η ατζέντα του Πρωθυπουργού και οι διαβουλεύσεις

Κρίσιμος ο Ιανουάριος για την κυβέρνηση- Στο επίκεντρο Κυπριακό και αξιολόγηση

Ένα κρίσιμο δεκαήμερο διαβουλεύσεων ξεκινά από σήμερα για την κυβέρνηση, με την αξιολόγηση και το Κυπριακό να είναι τα φλέγοντα ζητήματα στην ατζέντα του Ιανουαρίου.

‘Άλλωστε, ο Πρωθυπουργός το είπε στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του: «Το 2017 θα είναι μία χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα θα κάνει άλματα μπροστά και στην οικονομία και στην κοινωνία και στα εθνικά θέματα με αιχμή το Κυπριακό».

Στις 12 του μήνα θα συνεδριάσει το EWG το οποίο αναμένεται να δώσει την πολιτική εντολή στους εκπροσώπους των θεσμών να επιστρέψουν στην Αθήνα. Την ίδια ημέρα ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ελβετία, στην πενταμερή διάσκεψη για το Κυπριακό, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα μεταβεί πιο νωρίς προκειμένου να συναντηθεί, σε διμερές επίπεδο, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πέντε ημέρες μετά ο κ. Τσίπρας είναι πολύ πιθανό να μεταβεί στο Νταβός, ώστε να παρευρεθεί στο παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου. Στις 28 και 29 Ιανουαρίου θα λάβει χώρα η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος στη Λισαβώνα και μέχρι τότε ο πρωθυπουργός θα γνωρίζει και την τύχη της δεύτερης αξιολόγησης αφού θεωρείται κομβικής σημασίας το Eurogoup στις 26 του μηνός.

Για τις 3 Φεβρουαρίου είναι προγραμματισμένη η Σύνοδος Κορυφής στη Μάλτα, με αντικείμενο τη μετά Brexit εποχή, ενώ στην ατζέντα του κ. Τσίπρα βρίσκεται και το αναβληθέν από τον Νοέμβριο ταξίδι του στο Βελιγράδι.

Για το Μαξίμου και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό όλα τα παραπάνω ταξίδια είναι κομβικής σημασίας, προκειμένου στο περιθώριο να προωθηθούν οι ελληνικές θέσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης μέχρι τις 9 Μαρτίου, ημέρα που θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ, ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Πληροφορίες δεν αποκλείουν, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του 2017, ο Πρωθυπουργός να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Μαξίμου, προκειμένου να συζητήσουν τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις για το Κυπριακό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top