Φλαμπουράρης: Επίπονο για τον λαό το Μνημόνιο αλλά το εφαρμόζουμε κατά γράμμα

«Ταυτόχρονα όμως προσπαθούμε να παρέχουμε στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε όλους όσοι είναι, ουσιαστικά, εκτός κοινωνίας, πράγματα που μπορούμε»

Φλαμπουράρης: Επίπονο για τον λαό το Μνημόνιο αλλά το εφαρμόζουμε κατά γράμμα

«Θα προχωρήσουμε την μεγάλη προσπάθεια, την ανασυγκρότηση της χώρας μας» υπογράμμισε ο Αλέξκος Φλαμπουράρης.

«Τα έργα υποδομής και οι κατασκευές, είτε του δημόσιου, είτε του ιδιωτικού τομέα, κατέχουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια, καθώς πάνω από 100 επαγγέλματα συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον κατασκευαστικό κλάδο» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας κατά την διάρκεια παράδοσης τμήματος της Ιονίας οδού.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε και στις συνθήκες στις οποίες η κυβέρνηση παρέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, κάνοντας λόγο για «συνολικά ένα κράτος και μια κοινωνία που ήταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης».

«Οι δυσκολίες δεν έρχονταν μόνο από τις αντικειμενικές συνθήκες που επικρατούσαν, αλλά και από αυτούς που τις δημιούργησαν από την μια μεριά, οι εσωτερικές δυνάμεις, αλλά και από τις εξωτερικές δυνάμεις, τους λεγόμενους δανειστές, οι οποίοι συνεχώς πίεζαν την κυβέρνησή μας να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερα μέτρα, τα οποία θα οδηγούσαν την χώρα στην καταστροφή» πρόσθεσε ο κ. Φλαμπουράρης.

Όπως ανέφερε, «κάναμε μια προσπάθεια τον Αύγουστο του ‘15. Δεν τα πετύχαμε όλα. Πετύχαμε μια δύσκολη και επίπονη για το λαό μας συμφωνία, την οποία όμως εμείς την εφαρμόζουμε κατά γράμμα».

Ταυτόχρονα, όπως είπε ο κ Φλαμπουράρης, «εφαρμόζοντας αυτή την συμφωνία, προσπαθούμε να παρέχουμε στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα σε όλους όσοι είναι, ουσιαστικά, εκτός κοινωνίας, πράγματα που μπορούμε. Και αυτό, με δυσκολία, το κάνουμε».

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top