Δεν τους αξίζει: Γιατί πήγαν από τα μεσάνυχτα στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι

Το σχόλιο του δελτίου ειδήσεων του Star για τις ουρές που θύμισαν τον Ιούλιο του 2015

Την εικόνα των ηλικιωμένων από τα μεσάνυχτα  στα ATM και έξω από τις τράπεζες, μέσα στο καταχείμωνο,  που  θύμισε όμως το καλοκαίρι του 2015 και τα capital control,  σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα, ο Πέτρος Μποτσαράκος.  

«Δεν  είναι εικόνα χώρας του δυτικού κόσμου αυτή. Δεν μπορεί οι απόμαχοι της δουλειάς, οι γονείς μας και οι παππούδες μας να βρίσκονται χαράματα στα ΑΤΜ μέσα στο χειμωνιάτικο κρύο και το πρωί, αξημέρωτο, να ξαναπιάνουν θέση στις  ουρές. Εικόνες ταλαιπωρημένων και απογοητευμένων ανθρώπων που σε κάνουν δικαιολογημένα να αγανακτείς όταν τις βλέπεις» σχολίασε ο πολιτικός συντάκτης του Star.

Γιατί όμως έτρεξαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι να στηθούν στην ουρά και  μέσα στο κρύo;  

«Γιατί δεν ήξεραν πόσα τους έκοψαν στο ΕΚΑΣ, γιατί δεν ήξεραν τι επίδομα θα πάρουν κι αν τελικά θα πάρουν. Αν το δικαιούνται, αν το κράτος θα καταβάλλει τελικά τα χρήματα, αν θα αφήσει ο Σόιμπλε να καταβληθούν. Άρα  το κράτος πάλι δεν έκανε σωστή δουλειά. Δεν τους ενημέρωσε σωστά, δεν οργάνωσε τίποτα απολύτως  και ταυτόχρονα οι συνταξιούχοι  δεν έχουν εμπιστοσύνη στο κράτος ότι θα τηρήσει την υπόσχεσή του» τόνισε ο Π. Μποτσαράκος.  

Κατέληξε ο  δημοσιογράφος του Star στο σχόλιό του: «Λένε πως αν θες να δεις το επίπεδο πολιτισμού μιας χώρας, δες πώς φέρεται στους ηλικιωμένους. Και δυστυχώς το ελληνικό δημόσιο δεν τους φέρθηκε καλά ούτε αυτή τη φορά». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top