«Δεν βλέπω σύντομα εκλογές, δηλαδή μέχρι τον Μάρτιο». Αυτό φέρεται να λέει σε συνομιλητές του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, όταν οι πρώτοι του ζητούν να σχολιάσει τις εξελίξεις σχετικά με την δεύτερη αξιολόγηση, τις εξαγγελίες Τσίπρα και την κόντρα κυβέρνησης-ΔΝΤ.
«Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αναστρέψει το κλίμα στον κόσμο, αλλά δεν θα καταφέρει. Η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ακόμα και αν τα δημοσιονομικά είναι καλύτερα, στον κόσμο δεν θα περάσει», προσθέτει.
«Αργά ή γρήγορα, έστω και με καθυστέρηση, η αξιολόγηση θα κλείσει. Οι δανειστές δεν θα πιέσουν τον Τσίπρα πάρα πολύ και ο Τσίπρας δεν θα τραβήξει το σχοινί για εκλογές», σημειώνει ο κ.Καραμανλής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταφέρει η Real News.
Ωστόσο, σε επίμονες ερωτήσεις συνομιλητών του για το «τι θα συμβεί εάν οι δανειστές έχουν αποφασίσει να τραβήξουν την κατάσταση στα άκρα;», ο πρώην πρωθυπουργός απαντά: «Υπό αυτή την έννοια, τα πάντα είναι ανοιχτά. Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να πάει σε πρόωρες εκλογές αν του βάλουν το μαχαίρι στο λαιμό σε σχέση με το πακέτο των νέων μέτρων μετά το 2019».
Ο κ.Καραμανλής εμφανίζεται πολύ προβληματισμένος με την εξωτερική πολιτική, τις προκλήσεις της Τουρκίας και το Κυπριακό. Μάλιστα φέρεται να λέει πως «ο Τσίπρας στερείται της εμπειρίας που απαιτείται, ώστε να διαχειριστεί, όπως πρέπει τα εθνικά θέματα».
Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός, σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα κατά την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017. «Ο Τσίπρας ήταν απογοητευτικός στην ομιλία του για τον προϋπολογισμό», ενώ εκτίμησε ότι σε περίπτωση που στηθούν πρόωρες κάλπες, «είναι βέβαιο ότι η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κερδίσουν με διακριτή διαφορά»
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.