Αποχή από Ποτάμι στις παροχές Τσίπρα – «Ναι» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή – Αμφιταλαντεύεται ο Λεβέντης

Ήδη, η ΝΔ με δήλωση του κ. Μητσοτάκη έχει δείξει προς το «παρών» - Επίθεση και από το κόμματα που θα υπερψηφίσουν

Αποχή από Ποτάμι στις παροχές Τσίπρα – «Ναι» από ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή – Αμφιταλαντεύεται ο Λεβέντης

Αποχή επέλεξε το Ποτάμι για την ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον «μποναμά» Τσίπρα.

Μετά τη Νέα Δημοκρατία, που -μέσω της δήλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη- έδειξε ότι θα ψηφίσει «παρών», το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη μετά από συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο αποφάσισε να απέχει της ψηφοφορίας.

Από την άλλη, η κυβέρνηση έχει ήδη τρία «ναι» από την αντιπολίτευση καθώς τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή θα ψηφίσουν τις έκτακτες παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι το κόμμα της θα υπερψηφίσει την τροπολογία.

«Η απόφαση του ESM να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, είναι μειωτική για την χώρα και επιβαρύνει το ήδη δυσμενές οικονομικό κλίμα. Δυστυχώς, οι ψευτοπαλλικαρισμοί του κ. Τσίπρα υπονομεύουν ακόμη και τα πενιχρά αποτελέσματα της διπλά αποτυχημένης διαπραγμάτευσής του» αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, το οποίο εξηγεί ότι σε κάθε περίπτωση πρέπει να βρεθεί λύση για να μη χάσουν το βοήθημα οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Σε ανάλογο μήκος κύματος κινείται και το ΚΚΕ, το οποίο εξηγεί ότι θα ψηφίσει την εφάπαξ παροχής της κυβέρνησης στους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά, από την άλλη, καταγγέλλει «κοροϊδία» εις βάρος τους και επισημαίνει στην κυβέρνηση ότι έχει τροπολογία για την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Θετικός ήταν και ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής Δημήτρης Κουκούτσης, με το κόμμα του κ. Μιχαλολιάκου να υπερψηφίζει  την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση αλλά και την αναστολή ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Τέλος, αίνιγμα αποτελεί η στάση της Ένωσης Κεντρώων, με τον Βασίλη Λεβέντη να μην αποκλείεται να επιλέξει και αυτός το «παρών».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top