Οι κρυφοί «ΑΣΣΟΙ» στο μανίκι της κυβέρνησης, ο βασικός της στόχος και το σενάριο των εκλογών στο τραπέζι

Ποιά είναι η βασική στρατηγική της

Οι κρυφοί «ΑΣΣΟΙ» στο μανίκι της κυβέρνησης, ο βασικός της στόχος και το σενάριο των εκλογών στο τραπέζι

Η κυβέρνηση δείχνει να προετοιμάζει το «κλίμα», προκειμένου να πάει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, και να ψηφίσουν οι βουλευτές τον προϋπολογισμό. Παράλληλα, θέλει να δώσει την εντύπωση ότι τολμά να κάνει κοινωνικές παροχές, την ίδια ώρα που διαπραγματεύεται σκληρά να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους. Στόχος είναι να κλείσει τη συμφωνία, χωρίς ψήφιση των μέτρων τώρα. Μάλιστα, για να το επιτύχει αυτό, βάζει στο τραπέζι το θέμα των εκλογών.

Οι δηλώσεις Τζανακόπουλου, Βούτση και Φλαμπουράρη δείχνουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο με τους επιπλέον στόχους και να επιδιώξει την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή, όταν χρειαστούν, δηλαδή μετά το 2018.

Αυτό σημαίνει ότι η βασική στρατηγική της κυβέρνησης δεν είναι οι εκλογές αλλά η συμφωνία με τους δανειστές, με όρους που θα διευκολύνουν την κυβέρνηση.

Τα εναλλακτικά σενάρια συμβιβασμού

Αυτό που θέλουν στην κυβέρνηση είναι να εξασφαλίζεται το 2% του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2018 και για το υπόλοιπο 1,5% να μην υπάρχουν μέτρα. Αν πιαστεί τελικά ο στόχος, σκέφτονται να δοθεί σε φοροελαφρύνσεις και για τα επόμενα χρόνια του μεσοπρόθεσμου.

Η δεύτερη γραμμή άμυνας να εξασφαλιστεί το 2% του πρωτογενούς πλεονάσματος και για το υπόλοιπο 1,5% να ισχύσει ο υφιστάμενος κόφτης.

Τρίτη γραμμή άμυνας είναι να εξασφαλιστεί το 2% του πρωτογενούς πλεονάσματος και να εφαρμοστεί νέος κόφτης αντίστοιχα για τα επόμενα χρόνια.

Η τελευταία γραμμή άμυνας είναι η απειλή για εκλογές, οι οποίες όπως λένε οι υπουργοί, θα ζημιώσουν τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top