Τρικούβερτος καβγάς στη Βουλή ανάμεσα σε Τσακαλώτο και Οικονόμου

«Δεν ξέρεις να διαβάζεις τον προϋπολογισμό» του είπε ο ΥΠΟΙΚ – «Δε ντρέπεσαι να εξαπατείς τον κόσμο;» τον ρώτησε ο βουλευτής της ΝΔ.

Φοβερός καβγάς ξέσπασε στην Βουλή σήμερα, τρίτη ημέρα συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2017, ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Οικονόμου.       

«Είναι αυτό συμβόλαιο με την αλήθεια ή διαζύγιο;» αναρωτήθηκε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος χαρακτήρισε  «τραγική» την  εικόνα ενός πρωθυπουργού «να βγάζει από το καπέλο και μοιράζει στο πόπολο 600 εκ. ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους.  Πέρυσι κόψατε από ΕΚΑΣ 200 εκ.  ευρώ. Πάω στον  προϋπολογισμό και βλέπω άλλα 600 εκ κόψιμο. 800 εκ. ευρώ στο ΕΚΑΣ και έρχεσαι σήμερα και λες 600 εκ. ευρώ. Δεν είναι πολιτική απάτη;» ρώτησε επίσης.

Οργισμένη η αντίδραση του E.Τσακαλώτου που αναφέρθηκε στην διακυβέρνηση Σαμαρά.  « Η δική σας πόσο έκοψε, που έχετε αυτό το … Έτσι δικαιολογείς τα κοψίματά σου;  Δεν ντρέπεσαι;» απευθύνθηκε στον βουλευτή  της ΝΔ για να εισπράξει επίσης οργισμένη απάντηση: «Εσύ  να ντρέπεσαι με την εξαπάτηση, 3, 5  δις ευρώ έκοψες και δίνεις 600 εκ. ευρώ  και το λες κοινωνική πολιτική; Είναι έντιμο;».  «Να το κόψετε αυτό το ύφος» απάντησε εκ νέου ο υπουργός Οικονομικών, για να ανταπαντήσει ο βουλευτής της ΝΔ:  «Θα μας πεις και τι ύφος; Αλλού υποδείξεις!».  

Η ένταση αναζωπυρώθηκε και αργότερα, όταν ο υπουργός Οικονομικών διατύπωσε αιχμές για την πολιτική διαδρομή του κ. Οικονόμου αλλά και για τις γνώσεις του περί οικονομικών, για να ακολουθήσει νέος διάλογος     

Οικονόμου:  «Θα μπορούσα να πω πολλά προσωπικά για Τσακαλώτο,  αυτός γιατί λέει για μένα; Είναι διαγωγή και ήθος να το πάτε στο προσωπικό σαν κάτι κυριούλες; Άιντε επιτέλους!»

Τσακαλώτος: «Σε κανένα σημείο δεν απαντήσατε, δεν ξέρετε να διαβάσετε προϋπολογισμό, σας είπα δαπάνες είναι και αλλού. Οι  συνεργάτες μας διαθέσιμοι να σας κάνουν μαθήματα δίωρα να τον καταλάβετε καλύτερα»!

Στην διαμάχη παρενέβη και η βουλευτής της ΝΔ Μαρία Αντωνίου που απευθυνόμενη με τη σειρά της στον υπουργό Οικονομικών του ανέφερε:  «Αν τα δίωρα μαθήματα έχουν αυτά τα αποτελέσματα,  να μας λείπουν».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top