Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί: Η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα

Θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα στις 17.00

Διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί από σήμερα ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Υπό το βλέμμα της προσδοκίας για συμφωνία έως το Eurogroup 5 Δεκεμβρίου, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στις 15.00, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις 17:00 και με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στις 18:15 και στη συνέχεια με τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαδημητρίου .

«Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το "success story" που γράφουμε μαζί, σημαίνει την επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται» είναι το μήνυμα που στέλνει -μέσω του Έθνους της Κυριακής- πριν την άφιξή του ο Πιερ Μοσκοβισί, με την κυβέρνηση, από την πλευρά της, να ξεκαθαρίζει πως δεν συζητάει για νέα μέτρα.

Αναφορικά με το χρέος, ο Μοσκοβισί τονίζει πως: «Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup. Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων-με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν. Περαιτέρω συζητήσεις για το χρέος θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο».

Όπως εξηγεί, είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε επίπεδο προσωπικού (staff agreement) τις επόμενες ημέρες.

Δείτε ακόμη:

Μαραθώνιος από α��ριο για την κυβέρνηση για να κλείσει η β΄ αξιολόγηση

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top