ΝΔ: Νέες διαστάσεις στην έννοια του γκεμπελισμού από την κυβέρνηση

Συνεχίζεται η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ΕΣΡ

ΝΔ: Νέες διαστάσεις στην έννοια του γκεμπελισμού από την κυβέρνηση

Για κατήφορο χωρίς τελειωμό κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση, σχολιάζοντας ότι στο ενημερωτικό σημείωμα «για τη δήθεν παράνομη σύνθεση του προηγούμενου Ε.Σ.Ρ.» επικαλούνται αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους χρησιμοποιώντας, ωστόσο, αποσπάσματα από την άποψη της μειοψηφίας.

«Έφτασαν σήμερα στο σημείο να κυκλοφορήσουν non paper για τη δήθεν παράνομη σύνθεση του προηγούμενου Ε.Σ.Ρ., του οποίου τη θητεία έληξαν με ειδικό νόμο. Επικαλούνται, μάλιστα, συγκεκριμένες αποφάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (234/2015). Με τη διαφορά ότι το απόσπασμα που επικαλούνται είναι η άποψη της μειοψηφίας»,αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γίνεται αντιπαραβολή με την άποψη της πλειοψηφίας, όπως καταγράφεται στις σελ. 7 και 8 της συγκεκριμένης απόφασης, που «αναφέρει ρητά ότι είναι επιτρεπτή η παράταση της θητείας του Ε.Σ.Ρ. και δεν αντιβαίνει το άρθρο 101 του Συντάγματος».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι συνεργάτες τους είναι ζαλισμένοι από τα απανωτά πολιτικά στραπάτσα και ότι δεν προσπαθούν να δώσουν νέες διαστάσεις στην έννοια του γκεμπελισμού», τονίζεται.

Δείτε επίσης:

Το παρασκήνιο του νέου αιφνιδιασμού Παππά για το ΕΣΡ

Υπερψηφίστηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες για το ΕΣΡ

Νέα ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΗ της κυβέρνησης: Το ΕΣΡ θα πρέπει να συμφωνεί ΚΑΙ στο τίμημα για τις άδειες!

Μάχη στην Ολομέλεια της Βουλής - Κατατέθηκε η τροπολογία Παππά για τις άδειες: Τι αλλάζει

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top