Τάιμ άουτ για… Ουάσινγκτον: Χωρίς συμφωνία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων

Διακόπηκαν οι συζητήσεις για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ - Νέο ορόσημο το Eurogroup στις 22 Απριλίου

Χωρίς να δώσουν τα χέρια οι δύο πλευρές ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Οι συζητήσεις με το κουαρτέτο ήταν ξανά πολύωρες και έγινε αγώνας δρόμου για να υπάρξει έστω μία συμφωνία… επί της αρχής στα κρίσιμα ζητήματα.

Ωστόσο, μετά από νέο θρίλερ περίπου 7 ωρών, οι συζητήσεις διακόπηκαν λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, με τις δύο πλευρές να αποφασίζουν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων μετά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, είναι να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις την επόμενη Δευτέρα, με νέο χρονικό ορόσημο πλέον το Eurogroup της Δευτέρας 22 Απριλίου.

«Αποφασίστηκε σήμερα ότι θα έχουμε παύση των συζητήσεων για να μεταβούμε όλοι στην Ουάσινγκτον για την εαρινή σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Συμφωνούν και οι τέσσερις θεσμοί και η ελληνική κυβέρνηση ότι υπήρχε πρόοδος στα θέματα που χρειάζεται για να φτιάξουν ένα ισχυρό πακέτο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και άρα θα επιστρέψουν αμέσως μετά τη Σύνοδο για να τελειώσει αυτή η συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Απριλίου» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξε πρόοδος σε πολλά θέματα με το κουαρτέτο ωστόσο «υπάρχουν και πολλά μικρά θέματα τα οποία δεν είχαμε καιρό να τα συζητήσουμε και δεν μπορούσαμε να καταλήξουμε στο staff level agreement σε αυτή τη φάση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μεγάλα αγκάθια στις διαπραγματεύσεις είναι οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις αλλά και το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top