Παυλόπουλος: «Με ενότητα θα πετύχουμε τους στόχους μας»

Στην Άμφισσα για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων

​«Ενωμένες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, με πλήρη σεβασμό των πολιτικών ιδιαιτεροτήτων καθεμιάς και αναγνωρίζοντας ότι αυτά που μας ενώνουν είναι απείρως περισσότερα απ' αυτά που μας χωρίζουν, πρέπει να επιτύχουμε τους εθνικούς μας στόχους, ιδίως δε τους στόχους της υπεράσπισης των εθνικών μας δικαίων και της θωράκισης της κοινωνικής συνοχής, υπό όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και αειφόρου ανάπτυξης», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλος, ο οποίος ��αραβρέθηκε στην παρέλαση της Άμφισσας για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων.

Αναφερόμενος στην Ευρώπη, τόνισε πως «παραμένοντας αταλάντευτα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια και στον σκληρό πυρήνα της, την ευρωζώνη, να διαμηνύσουμε στους εταίρους μας και τούτο: Αν η Ελλάδα δεν διανοείται το μέλλον της εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολλώ μάλλον η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα είναι αυθεντική, κατά τις ιδρυτικές της αρχές, δίχως την Ελλάδα».

«Το μήνυμα αυτό είναι εξαιρετικά επίκαιρο σήμερα, υπό το βάρος της προσφυγικής κρίσης, αφού επί του πεδίου τούτου η Ευρώπη, αν θέλει να επιβιώσει και να μεγαλουργήσει, πρέπει να συνειδητοποιήσει πως στο επίκεντρό της δεν βρίσκεται το νόμισμα, αλλά ο άνθρωπος», συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Τέλος έκανε ειδική αναφορά στο προσφυγικό σημειώνοντας πως «όλοι μαζί, σ' ένα πλαίσιο ειλικρινούς και δημιουργικής αλληλεγγύης, πρέπει να σκύψουμε πάνω στους πρόσφυγες υπό όρους ανθρωπισμού. Φοβικά σύνδρομα και συμπεριφορές, που αγγίζουν τα όρια του ρατσισμού, δεν ταιριάζουν σε λαούς της Ευρώπης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top